La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate!

domenica 4 marzo 2012

Un roman cucereste Italia: "Ne-a uluit pe toti!"

In timp ce Mutu si Chivu sunt la apusul carierei, un nou nume face cinste fotbalului romanesc in Italia.

Este vorba despre Adrian Stoian, un mijlocas in varsta de 21 de ani trimis de AS Roma sa joace pentru Bari.

Aici, Stoian s-a simtit excelent, fiind considerat surpriza sezonului dupa ce a marcat patru goluri in 17 meciuri.

Corriere dello Sport, unul dintre cele mai importante ziare de profil din Italia, a realizat un material amplu despre fotbalistul roman.

"Bari avanseaza cu Stoian. Element de viitor, romanul e un element de calitate care i-a permis antrenorului Torrente sa creeze o echipa solida. Surade mereu amplu si are o freza a la Hamsik. Adrian este surpriza sezonului, este un star in devenire", scrie sursa citata.
Si conducatorii celor de la Bari au numai cuvinte de lauda la adresa fotbalistului roman.

"Stoian a ajuns la un noi dupa un sezon nu prea reusit la Pescara, din cauza unei accidentari. Ne-a uluit pe toti, mai ales ca si-a cucerit locul de titular intr-un moment crucial. Il cunosteam, stiam ce poate, iar datorita relatiilor cu Roma nu am avut probleme sa-l obtinem. Am fost curajosi sa-l luam in coproprietate. Va ajunge sa achitam 300.000 de euro pentru a fi definitiv al nostru", a afirmat directorul sportiv Guido Angelozzi.

Adrian Stoian a parasit Romania la o varsta frageda, pe cand avea doar 15 ani. Primii pasi in fotbal i-a facut la Scoala de fotbal Gica Popescu.
C.M.
Sambata, 03 Martie 2012

Sursa: Ziare.com

Nessun commento:

Posta un commento