La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 5 aprile 2012

Despre noile reguli ale divorţului în România – Divorţul la notar

DESPRE NOILE REGULI ALE DIVORŢULUI ÎN ROMÂNIA – DIVORŢUL LA NOTAR
A trece printr-un divorţ poate fi un lucru extrem de greu şi de stresant, mai ales când există şi copii. Varianta cea mai puţin costisitoare şi solicitantă este atunci când cei doi soţi ajung la o rezolvare, cu alte cuvinte divorţul consensual.

Începând cu 1 octombrie 2011, odată cu adoptarea noului cod civil român, desfacerea căsătoriei prin divorţ se poate efectua prin acordul soţilor la NOTAR sau la STAREA CIVILĂ.

Divorţul prin acordul soţilor sau divorţul consensual este posibil când ambii soţi au luat decizia de comun acord, indiferent de data căsătoriei şi dacă au copii minori născuţi în timpul căsătoriei.

Divorţul consensual se poate cere la notarul sau la primăria:
1. din localitatea ultimei locuinţe comune
2. din localitatea unde s-a încheiat căsătoria.

Această procedură presupune ca ambii soţi să fi convenit în toate aspectele legate de: numele de familie pe care să îl poarte după divorţ, exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi. În cazul in care nu există înţelegere între soţi, desfacerea căsătoriei va putea fi efectuată doar de către instanţa de judecată competentă, şi anume Tribunalul.

Cererea de divorţ consensual se poate depune de către unul dintre soţi sau de către ambii soţi, la notarul public. Cererea va fi prezentată personal sau prin mandatar cu procură autentică (art. 378 noul cod civil român). Este însă obligatorie prezenţa celor doi în momentul în care se pronunţa desfacerea căsătoriei.

Ulterior, notarul va acorda un termen de 30 de zile, numit şi «termen de reflecţie », după care soţii trebuie să se prezinte personal pentru eliberarea certificatului de divorţ.

În cazul divorţului consensual, notarul nu va constata culpa soţilor ci doar că raporturile dintre soţi sunt grav şi iremediabil vătămate iar continuarea căsătoriei nu mai este posibilă.

Referitor la întreţinerea soţului divorţat, articolul 42 din Noul Cod Civil român, prevede că acesta va avea drepturi în următoarele condiţii:
1. când se află în nevoie din pricina unei incapacităţi de muncă survenite înainte de căsătorie, ori în timpul căsătoriei;
2. când incapacitatea se iveşte în decurs de un an de la desfacerea căsătoriei, însă numai dacă incapacitatea se datorează unei împrejurări în legatură cu căsătoria;

Întreţinerea datorată poate fi stabilită până la o treime din venitul net din muncă al soţului obligat la plata ei, potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui ce urmează a o plăti.
Această întreţinere, împreună cu cea datorată copiilor, nu va putea depăşi jumatate din venitul net din muncă al soţului obligat la plată.

Când divorţul este pronunţat din vina exclusivă a unuia dintre soţi, acesta nu va beneficia de dreptul de întreţinere, ba chiar va putea fi obligat la plata despăgubirilor provocate de producerea divorţului.

(Modificări aduse prin Legea 287/2009 privind Noul cod civil român republicat în Monitorul Oficial 505/201, aplicabil din 1.10.2011).

Avocat stagiar Cristina Tutu

77 commenti:

Anonimo ha detto...

daca ai copii te poti divorta la notar daca nu iai declarat pentru divort

Unknown ha detto...
Questo commento è stato eliminato dall'autore.
Unknown ha detto...

Va rog sa detaliati, nu inteleg intrebarea.

Anonimo ha detto...

daca el e plecat din tara pot divorta in lipsa lui?

Cristina G. Tutu avocat stagiar Firenze ha detto...

In conditiile doriti sa divortati si nu aveti acordul sotului puteti incepe actiunea de divort in Tribunal !

Unknown ha detto...

Buna ziua.Cunoaste cineva vreun notar la Milano?Daca cunoasteti ,as avea nevoie de numarul de telefon.Multumesc.

Anonimo ha detto...

daca am un copil si nu lucrez cu acte se da copilu tatalui?

Cristina G. Tutu avocat stagiar Firenze ha detto...

Actele efectuate la notar in Italia nu sunt recunoscute automat in Romania, cel putin nu fara apostila.
Va rog sa va adresati Consulatului.
Despre ce act este vorba?
Numai bine

Cristina G. Tutu avocat stagiar Firenze ha detto...

Faptul ca mama lucreaza la negru, nu constituie motiv pentru decaderea din drepturile parintesti.

mirela ha detto...

divortul de comun acord se poate face doar prin prezenta unuia di cei 2 soti...cu procura sau altcumva ?

delya ha detto...

daca lucrez in italia am domociliul tot aici pot avea custodia celor doi copii chiar daca nu am locuinta si lucrul legalizate in romania??

delya ha detto...

pot ramane cu numele sotului si dupa divort?

Cristina G. Tutu avocat stagiar ha detto...

Dna Mirela, prezenta dvs si a sotului dvs in fata notarului pentru divort este absolut necesar cel putin 1 data din cele 2 intruniri la biroul notarial.
La depunerea cererii de divort, atat dvs cat si sotul dvs puteti imputernici 2 persoane diferite!
In acea ocazie, notarul va stabili o alta intrunire dupa circa 30 zile, termen acordat pentru eventuale impacari intre soti!
La aceasta ultima intrunire, in cadrul careia veti primi si certificatul de divort, este absolut necesara prezenta ambilor soti!


Dna Delia, puteti ramane cu numele fostului sot, insa cu acordul sotului sau, in lipsa acordului, prin sentinta judecatoreasca de divort.
Custodia copiilor, in general, se acorda ambilor soti. Adica, ambii soti au dreptul sa isi vada copii si obligatia sa contribuie la buna lor crestere si educatie. In mod normal, domiciliul stabil va fi hotarat de catre Judecator doar prin prisma intereselor minorilor, adica vor locui cu parintele care poate sa le asigure cel mai bine conditiile necesare cresterii si educarii lor.
Va rog sa va adresati unui avocat civilist din zona dvs.
Numai bine va doresc!

mirela ha detto...

va multumesc pentru raspuns si va urez un 2013 plin de succese si bucurii. Imputernicirea se poate face in Italia si legalizata sau in ce mod? sotul meu ma poate imputernici pe mine ?Mi-ar servi o discutie mai detaliata cu dvs....da-ti consultatii si in mod privat sau doar pe forum? Va multumesc!!!

Cristina G. Tutu avocat stagiar Firenze ha detto...

Sotul dvs nu va poate reprezenta, sunteti doua parti principale in divort cu eventuale interese contrarii, ceea ce inseamna ca nu va poate reprezenta fostul sot in fata notarului, oricare alta perosana -ruda cu dvs, da!
Pentru mai multe informatii, puteti sa imi scrieti un email sau cititi articolul de mai sus.
Numai bine va doresc.

Anonimo ha detto...

buna seara.am si eu o intrebare.fostul sot a bagat divortu in lipsa mea.eu sunt in italia.divortu s-a terminat.eu trebuie sa imi schimb buletinul.trebuie sa merg in romania sau pot si aici in italia

Cristina G. Tutu avocat stagiar Firenze ha detto...

Pentru modificarea numelui de familie aveti nevoie de hotararea de divort.
Ulterior, aveti posibilitatea schimbarii actelor romanesti ori la Consulat, ori direct in Romania.
pentru modificare cartii de identitate italiene, aveti nevoie in plus de o declaratie scrisa in limba italiana apostilata si tradusa. (pentru un model, puteti sa imi scrieti un email)
Numai bine.

Anonimo ha detto...

doi soti italieni deja separati(partaj)pot divorta in romania de ce acte e nevoie

Anonimo ha detto...

buna seara. am o intrebare pentru avocata Cristina G.Tutu.E vreo firma de avocati romani sau nu care se pot ocupa de obtinerea unui duplicat de certificatul de nastere romanesc?

Anonimo ha detto...

BUNA ZIUA,SUNT SEPARATA GIUDIZIAR IN ITALIA DIN 2010 OCTOMBRIE,AM O FETITA DE 5 ANI ,TRIBUNALUL DIN TREVISO A DECIS SA RAMANA CU MINE,AS DORI SA STIU DACA POT DIVORTA IN ROMANIA FARA PREZENTA FOSTULUI MEU SOT,CARE MENTIONEZ CA NU E DE ACORD SA DIVORTEZE,DIN ACEST MOTIV AM FACUT SI SEPARAREA IN TRIBUNAL SI NU CONSENSUAL.INDRAZNESC SA VA MAI ADRESEZ O INTREBARE,CU RUGAMINTEA DE A NU VA SUPARA PE MINE,TATAL FETITEI MELE NU VREA SA IMI DE-A O PROCURA PENTRU A IESI CU FETITA MEA DIN ROMANIA,NOI AVEM PERMIS DE SOGGIORNO PERMANENT SI DORESC SA IMI VAD FAMIGLIA ODATA PE AN,IAR EL NU VREA SA IMI SEMNEZE IESIREA DIN ROMANIA PTR FETITA MEA.IMI PUTETI DA UN SFAT CE AS PUTEA FACE,VA ROG DIN SUFLET,VA MULTUMESC SI IMI CER SCUZE,O ZI BUNA

Anonimo ha detto...

Buna ziua, sunt mama unui copil de 4 ani , si vreau sa divortez ...suntem casatoriti de 8 ani in Italia dar as vrea sa divortez in Romania si apoi sa raman cu copilul in Romania, el frecventand aici scolala.Cum sa fac?Se poate?

Unknown ha detto...

daca santem deacord amandoi si avem si un copil putem divorta si la notar?trebue sa fim prezenti amandoi?

Claudia Spiridon -avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 15 gennaio 2013 17:25

Partajul nu are nici o legatura cu divortul.Doi italieni pot divorta in Romania,dar trebuie sa fie rezidenti acolo si,lucru important,amandoi trebuie sa fie de acord cu divortul.Toate actele:certificat de casatorie,documente de identitate ar trebui traduse si apostilate.Procedura e diversa daca sunt sau nu copii minori.

Pentru alte amanunte va stau la dispozitei la tel:3334749858,e-mai:claudiaspiridon@yahoo.it

Claudia Spiridon -avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 11 febbraio 2013 22:10

Buna seara,pentru a obtine duplicatul unui certificat de nastere puteti face o procura unui avocat sau unei cunostinte de a d-voastra din Romania la un notar italian care va trebui apostilata si tradusa in romana,sau la un consulat al Romaniei in Italia.

Pentru alte lamuriri ma puteti contacta la tel 3334749858 sau e-mail:claudiaspiridon@yahoo.it

Claudia Spiridon -avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 11 marzo 2013 12:13

Buna seara doamna,din mesajul d-voastra rabufneste disperarea ce doar o mama o poate avea pentru soarta copilului sau.Va inteleg perfect.
1)Puteti divorta in Romania si fara acordul fostului sot.
2)Din ceea ce-mi scrieti inteleg ca stati cu totii in Italia,inclusiv fetita,este asa?In aceasta situatie se poate face o cerere la judecatorie atat in Italia cat si in Romania prin care sa solicitati ca instanta sa incuviinteze eliberarea pasaportului fetitei si sa suplineasca acordul tatalui la deplasarea minorei in si din Romania pe perioada vacantelor.
Sper sa ma fi facut inteleasa,daca nu am reusit sa fiu exhaustiva,ma puteti contacta la tel:3334749858 sau e-mail:claudiaspiridon@yahoo.it.

Apropo de intrebarile si scuzele cerute pentru ca le faceti,nu e nevoie;suntem aici pentru a va putea ajuta pe cat posibil.O informatie utila data la timpul potrivit poate salva vieti omenesti.Numai bine

Claudia Spiridon -avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 25 marzo 2013 12:48

Buna seara doamna,pentru a divorta in Romania,ar trebui sa plecati in tara.Va fi necesar ca sotul sa va dea acordul pentru a pleca cu copilul,daca nu e de acord,va trebui sa cereri acordul prin intermediul judecatoriei in Italia.
Ati putea face si o procura unui avocat in Romania pentru a intenta divortul in numele d-voastra.

ma puteti contacta si in privat pentru alte detalii.Tel:3334749858,e-mail:claudiaspiridon@yahoo.it

Claudia Spiridon -avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 14 maggio 2013 16:37

Buna seara domnule Lucian-Adrian Iacob puteti divorta la notar sau la ofiterul de stare civila din localitatea unde v-ati casatorit ori cea unde ati avut ultimul domiciliu in comun chiar daca aveti un copil minor.Conditia este de a va intelege cu sotia asupra tuturor aspectelor:divort,nume dupa casatorie al sotiei,domiciliul minorului,intretinerea lui,etc.
Daca lipseste acordul chiar si asupra unui singur punct,notarul nu poate elibera certificatul de divort.
Pentru a evita doua viagii in Romania puteti da procura speciala la doua persoane din Romania care sa ceara divortul in numele d-voastra si al sotiei si dupa 30 de zile trebuie sa mergeti voi personal in fata notarului sau ofiterului de stare civila si sa semnati divortul.

Unknown ha detto...

Buna ziua . Dupa divortul in Romania acum 7 ani am ramas pe numele sotului.
As dorii sa imi reiau numele de fata.Este posibil ?
Va multumesc .Magdalena

Claudia Spiridon -avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 06 giugno 2013 08:52.

Buna seara doamna Magdalena,este posibil sa va reluati numele avut anterior casatoriei pe cale administrativa.
Cererea de schimbare a numelui se va depune la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor aflat în subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, în a carui raza teritoriala îsi are domiciliul solicitantul sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale unde domiciliaza.
Cererea privind pe cetateanul român cu domiciliul în strainatate se depune la primaria ultimului domiciliu avut în România, iar daca nu a avut vreodata domiciliul în România – la Primaria Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti.
Competenta de solutionare a cererilor este a presedintelui consiliului judetean, respectiv a primarului general al municipiului Bucuresti, care se pronunta prin emiterea dispozitiei de admitere sau de respingere a cererii de schimbare a numelui, în termen de 60 de zile de la primirea cererii, conform prevederilor art. 13 din O.G.R. nr. 41/2003.
Cererea va trebui motivata si va trebui sa atasati acte doveditoare.

Unknown ha detto...

Bună ziua, vreau să vă întreb cum sa procedez în situația în care eu sunt căsătorit în România și vreau sa divorțez în Italia, mai exact în Catania la Consulat..
Menționez că din această căsătorie nu au rezultat copii și nici bunuri comune nu avem.. M-ar interesa actele necesare și procedura pe care ar trebui să o urmez... Mulțumesc anticipat!

Claudia Spiridon -avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la intrebarea din 10 giugno 2013 13:41.

Buna seara doamna,nu este posibil sa divortati la Coansulatul din Catania si la nici alt consulat sau ambasada a Romaniei in Italia sau in alte state.
Daca d-voastra si sotul aveti rezidenta in Italia puteti divorta aici,daca nu divortati in Romania la locul ultimului domiciliu comun sau unde se afla sotul.Daca nu vreti sa va prezentati la divort puteti da o imputernicire unui avocat sa va reprezinte,o puteti face la notar in Italia si va trebui apostilata,tradusa,legalizata in limba romana.
Daca sotul e de acord cu divortul puteti divorta prin comun acord la primarie sau la notar in Romania,in localitatea ultimului domiciliu comun sau unde ati incheiat casatoria.

Anonimo ha detto...

va rog sa ma luminati si pe mine cu un lucru....sunt separata de 10 ani,am 3copii care iam crescut singura,tatal lor nu a cerut sai vada sa stie de rostul lor si nici ei nu vor sa il cunoasca sau sa aiba legaturi cu el...nici acum si nici pe viitor...vrem sa divortam la notar el fiind de acord..chiar trebuie sa amestecam copii in chestia asta???eu nu vreau nimic de la el,el nu vrea copii si cam atat...noi cerem doar divortul nu custodia copiilor..e posibil fara implicarea lor???

Claudia Spiridon -avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 17 giugno 2013 00:51.

Buna seara doamna,incerc sa va dau un pic din lumina mea in materie.Copii sunt nascuti in timpul casatoriei,sunt u efect al acestui raport legal si ca urmare la incheierea acestei relatii trebuie,in mod obligatoriu, sa se defineasca si starea copiilor.Faptul ca sunteti de acord cu divortul,va da posibilitatea sa mergeti la notar,cum bine ati zis,dar se va face in mod obligatoriu o ancheta sociala in ce priveste minorii si tot in mod obligatoriu parintii se vor intelege si asupra domiciliului miorilor si pensiei alimentare ce va trebui platita in favoarea lor.NU SE POT FACE RENUNTARI IN PRIVINTA DREPTURILOR COPIILOR,,nu este permis de catre legiuitor.
Daca dupa divort d-voastra nu pretindeti plata pensiei de intretinere in favoarea minorilor este o alegere a d-voastra desi eu insist sa va sfatuiesc sa pretindeti acei bani,ii puneti la CEC si copii ii vor avea la majorat.Tatal trebuie sa-si indeplineasca datoriile sale,nu faceti o chestiune de orgoliu,ii faceti doar un favor si nu mi se pare corect.
Vorbesc si in calitate de mama,nu numai dse avocat.
Daca mai aveti nevoie de detalii contactati-ma.

Anonimo ha detto...

multumesc din inima doamna avocat!!!ati fost foarte amabila si aveti dreptate asupra pensiei alimentare...dar el de 10 ani nu a dat nici un banut si nu cred ca va da acum...voi incerca desi sperantele sun slabe....multa sanatate si mii de multumiri..

Anonimo ha detto...

buna seara , cum imi pot recuera copilul minor in cazul in care sotul meu a bagat divortul in lipsa mea anul trecut fara sa ma instiinteze de acest fapt si instanta a hotarat sa-i ramana lui copilul cum trebuie sa procedez in cazul acesta, vreau sa imi iau baiatul de la el va rog frumos sa ma ajutati .

Anonimo ha detto...

am uitat sa precizez ca eu lucrez in Germania si el stia de acest lucru mereu vorbeam cu el la telefon si cu baietelul in varsta de 3 anisori si lunar trimiteam acasa bani ptr copil (am toate chitantele sa pot dovedii acest fapt)iar el fara stirea mea a inaintat si solutionat divortul anuntandu-ma deabea acum de existenta lui .

Anonimo ha detto...

am si eu o intrebare daca ii fac procura avocatei mele pot sa nu fiu prezenta la dicort am un copil minor

Claudia Spiridon, avocat in Baroul Vrancea si Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Buna seara,ce s-a stabilit in sentinta de divort, parintii exercita autoritatea parinteasca in comun, domiciul copilului la tata si dvs.sa platiti pensie?Daca e asa puteti cere la judecatorie sa i se stabileasca copilului domiciliul la dvs.dovediti ca nu l-ati abandonat.

Claudia Spiridon, avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Buna seara, asa cum v-a spus avocata dvs.daca ii faceti procura va reprezinta si nu trebuie sa fiti prezenta la divort.Faptul ca aveti un copil minor nu schimba cu nimic situatia.

Anonimo ha detto...

Ma numesc Dana..am divortat in 2012 si am revenit la numele de fata. Nu am copii. As dori sa revin la numele fostului sot cu acordul lui,deoarece avem bunuri comune si pentru mine e foarte greu sa gestionez tot avand in vedere ca fostul sot e plecat din tara. Doresc sa-mi comunicati o solutie. Va multumesc

Anonimo ha detto...

Buna ziua am si eu o intrebare. Eu sunt romanca iar sotul italian, vrem sa divortam in italia. In timpul divortului eu sunt obligata sa stau aici? Cat dureaza un divort? Multumesc

Claudia Spiridon, avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 27 august 2013 ore 09.59.

Buna ziua doamna,eu consider ca nu rezolvati problema revenind la numele din casatorie.Admnistrarea bunurilor comune in timpul casatoriei nu se face pe baza numelui comun al sotilor, ci pe baza consimtamantului tacit intre soti ce este presupus de lege.Dvs.nu mai suntei casatorita.
Singura solutie este ca fostul sot sa va dea o procura universala, nelimitata in timp,prin care sa va imputerniceasca sa administrati bunurile comune. Cand n-o mai voi sa va ocupati de administrarea bunurilor comune ori va retrage mandatul ori faceti iesirea din indiviziune printr-un partaj.

Anonimo ha detto...

Daca sotia a bagat divort in Romania si eu vreau sa divortez aici,pot sa bag si eu divort in Italia?Amandoi stam in Italia de 7 ani si lucram aici dar suntem casatoriti in Romania.Eu nu am timp sa merg pe drumuri si vreau sa divortez aici.Pot baga actele si aici daca ea a bagat acasa?Pentru cate mi-a facut sotia am m-ai multe drepturi aici decat in romania.

Anonimo ha detto...

Doamna avocat Claudia Spiridon. Sunt casatorit de 20 de ani sotia era insarcinata cu altul cind ne-am luat impreuna, dupo 3 ani am trecut copilul pe numele meu incerciind sa fie bine . Acum 9 ani a nascut al 2 copil ,dar acum 3 ani si jumate am gasito cu altul . Cum impreuna am cumparat teren am facut o casa si avem o societate , eu nu stiu cum sa procedez ca sa divorzez de sotie. D-stra putezi sa-mi esplicati in mare ce trebuie sa fac si unde sa ma duc sa divortez? Sarut miina si astept raspuns.

Claudia Spiridon, avocat la Baroul Vrancea si la Ordine degli Avvocati di Roma ha detto...

Raspuns la mesajul din 25 novembre 2013 17:45

Buna seara, inainte sa va raspund am nevoie sa-mi dati cateva amanunte: unde locuiti acum (Romania sau strainatate), mai convietuiti cu sotia sau sunteti despartiti in fapt dupa ce ati descoperit-o acum trei ani cu un alt om, copilul minor unde este si cu cine, unde sunt casa,terenul, societate(Romania sau strainatate).
Cand imi comunicati aceste amanunte va voi putea da un raspuns la problema dvs.

Anonimo ha detto...

Buna ziua....eu si sotul meu suntem domiciliati in italia dar ne-am casatorit in romania si suntem de acord sa divortam de comun acord doar ca din pacate nu ne putem permite sa mergem in romania din cauza locurilor de munca....am o intrebare...putem divorta la ambasada romaniei la roma?si daca da de ce documente avem nevoie?va multumesc anticipat

Anonimo ha detto...

Ma numesc monica si am 24 de ani sunt casatorita si despartita.vreau sa divortez dar am o problema tatal copilului nu este cel cu care mam casatorit ci altcineva iar copilul poarta numele celui cu care mam casatorit.vreau sa stiu cum pot divorta si ce trebuie sa fac ca tatal natural sai dea numele la copil

Anonimo ha detto...

Copilul este in romania cu unchii mei,as vrea sal iau cu mine in italia iar faptul ca sunt casatorita cu cineva care crede ca copilul de 4ani este al lui eu as vrea sa stiu daca pot divorta si ce trebuie sa fac ca copilul sa vina langa mine si tatal lui natural.va multumesc din suflet si astept cu nerabdare raspunsul.va multumesc

Anonimo ha detto...

buna a.m o intrebare sant din Romania momentan lucrez in Spania fara acte pot beneficia de custodia copilului meu in varsta de 6ani,sotul momentan un lucreaza este in tara .multumesc o zi buna

Anonimo ha detto...

daca eu sant in strainatate sotul meu ar putea baga divortu fara ca eu sa fiu instiintata?in cazul acesta ar putea sa mi ia custodia copilului fara ca eu sa mil pot recapata'?

Anonimo ha detto...

Stie careva un notar roman in trento?
Am nevoie pentru traducerea si legalizarea unui certificate de nastere din Romana in Italiana
Multumesc

Anonimo ha detto...

AM O MARE PROBLEMA ,DUPA 20 ANI DE CASATORIE DIN CAREB ULTIMI 4 UN CALVAR CU CERTURI BATAI .,AVEM INPREUNA UN BAIAT CARE IN NOEMBRIE E MAJOR VREAU SA DIVORTIEZ MAI REPEDE FARA SA CER NIMIC AICI IN ITALIA ,MILANO CE TREBUIE SA FAC SI UNDE SA MA DUC .MULTUMESC.

Melania 3d ha detto...

As dori sa stiu daca exista posibilitatea de divort consensual prin notar in Romania ( bineinteles cu acordul consensual al sotilor) in cazul unei casatorii mixte (romanca-italian)oficializata in Italia cu rezidenta sotilor in Italia.
Va multumesc.

Anonimo ha detto...

Buna seara. Sint casatorita legal de 21 de ani si despargita in fapt de 18 ...ce lot sa fac ca sa desfac aceasta casatorie la primarie ...Fostul meu sot nui de gasit ...De doi ani il caut si nu pot da de el ....Intrebarea este Pot sa ma prezint eu la primarie sa inaintez actele de divort daca nu stie nimeni de el ........Lam cautat si la ultimul domiciliu ,politie etc. Ce sfat imi dati ??? Va multumesc mult

Anonimo ha detto...

Buna ziua sunt casatorita cu un cetatean albanez de 6 ani . Casatoria a avit loc in Albania nu avem copii si nici bunuri comune. El e in Albania eu in Romania am ajuns de comun acord ca vrem sa divortam cum as putea baga divortul in Romania?? Este posibil??

Unknown ha detto...

Bună ziua,cumnata mea a fost căsătorita in urmă cu opt ani pentru o perioadă foarte scurtă de timp,urmând un divorţ in cele din urmă,acum vrea sa se cacăsătorească in italia,este absolut necesară sentinţa de divorţ sau te poţi căsători si fără? Va mulţumesc anticipat! Andreea

Unknown ha detto...

Bună ziua,cumnata mea a fost căsătorita in urmă cu opt ani pentru o perioadă foarte scurtă de timp,urmând un divorţ in cele din urmă,acum vrea sa se cacăsătorească in italia,este absolut necesară sentinţa de divorţ sau te poţi căsători si fără? Va mulţumesc anticipat! Andreea

Anonimo ha detto...

Buna ziua, cum pot sa stiu daca fosta sotie a fiului meu a divortat in lipsa? Nu tin legatura si nu stie unde sa o gaseasca.

Marian ha detto...

Se poate divorta la consulatul roman din milano daca casatoria a fost facuta in romania?

Anonimo ha detto...

Buna sunt in strainatate pot sa bag actele de divort fara sa ma duc in tara...

Unknown ha detto...

Sotia mea vre sa plce pentru o luna in Romania chipurile sa faca acte la copii,singura.Vrea sa divorteze fara acordul meu.E posibil asa ceva°

Anonimo ha detto...

Buna ziua ,as dori sa stiu si eu daca pot divorta farà sa fie sotul deacord!?neam casatorit in Romania si stam in it de 4ani aveam un copil nascut in Italia si nu se mai intelegem iar eu as dori sa divortez ce ar trebuia sa fac ?trebuie sa plec numai decat in Romania sa bag divort sau pot sa divortez si in Italia? El copilul nu vrea sa mil dea eu nu lucrez deocamdata ce ar trebuii sa fac?

Anonimo ha detto...

Buna ziua. Am si eu o intrebare. sotul meu este la inchisoare in Austria. suntem casatoriti in Romania mentionez faptu ca avem un baietel de 1 an si 8 luni si vreau sa divortez de el. Se poate? Ce trebuie sa fac? As putea obtine custodie unica? Va multumesc.

Anonimo ha detto...

Am inteles faptu ca este mai greu sa divortez de sotul meu fiind la inchisoare. Va rog frumos raspundetimi ce trebuie sa fac ce sanse sunt sa divortez cat mai repede de el. Numele meu este Dorina. Va multumesc.

Anonimo ha detto...

Buna ziua.am si eu o intrebare sunt casatorita cu un albanez si as vrea sa divortez.am facut casatoria in albania si apoi am inscriso si in romania..acuma suntem in italia la tirino si as vrea sa stiu daca pot divorta aici fara a fi nevoie sa merg in albania sau romania..va multumesc

Anonimo ha detto...
Questo commento è stato eliminato da un amministratore del blog.
Ingerultau94 ha detto...

Daca mi-am pierdut certificatul de nastere mai pot divorta?

Anonimo ha detto...

BUNA ZIUA ,sunt casatorita in Italia cu un sirian si vreau sa divortez in ROMANIA . DE el nu mai stiu nimic de un an cum pot sa fac vreau sa specific faptul ca certificatul de casatorie a ramas la el si eu nu pot sa merg in Italia din imposibilitate materiala MULTUMESC


Anonimo ha detto...

Bună ziua....sunt într-o situație cam dificila în momentele de fata...soțul meu nu vrea sa mai continuam relația de familie,dar nu vrea nici sa bage el divorț!care ar fi motivul??? Multumesc

Unknown ha detto...

Bună seara am si eu o întrebare sunt în Italia si vreau să e fac la avocatul mea o procura pentru să mă repezinde in proces de divort si costotie unde trebuie să mă duc

Anonimo ha detto...

Buna ziua.As dori si eu sa dau la divort daca ma puteti sfatui cum sa fac: casatoria a fost oficiata in Letonia, certificatul de casatorie e in limba letona si nu a fost transcris in registru acte stare civila din Romania. Avem ambii resedinta in Italia. Ce fac in primul rand?

Miki ha detto...

Suntem căsătoriți in italia si vrem sa divortam suntem de acord avem un copil dar nu avem certificatul de căsătorie Romanesc ce putem face...

Unknown ha detto...

Ce acte imi trebuie pt divort

Anonimo ha detto...

Buna ziua. Suntem căsătoriți in romania dar locuim in italia si avem un copil minor.el lucrează cu contract in italia,dar eu nu.in cazul divorțului in romania câte posibilități sunt sa obțină custodia copilului

Unknown ha detto...

Buna ziua.Suntem casatoriti in Romania dar as vrea sa divortam in Italia pentru ca acolo locuim de 5 ani suntem amandoi de acord si nu avem copii as dori sa aflu cum putem proceda si care sunt actele necesare. Multumesc

Catalina ha detto...

Adresati intrebarile despre divort avocatului nostru la adresa avocatulnostru@romeninitalia.com . Mai multe detalii la https://www.romeninitalia.com/2018/11/rubrica-avocatul-nostru.html

Catalina ha detto...

Pentru intrebarea din 3 august: Cat timp sunteti de acord sa divortati, cititi pe site-ul Tribunalului din zona dvs. care este procedura si de care documente aveti nevoie si/sau mergeti direct la Tribunal si intrebati: Qual è la procedura più breve e meno costosa per il divorzio consensuale, quali documenti servono, quali sono i costi e i tempi. E se si può fare il divorzio breve, senza passare per la separazione, oppure se questa è necessaria?
Quali sono i tempi e costi di separazione e divorzio?

Pentru separare nu este necesar avocatul. Pentru divort va fi necesar un avocat pentru amandoi.

Posta un commento