La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 29 aprile 2012

Justiţie pentru românii din Italia: doi ani de închisoare pentru o ciocolată, şase luni de procese pentru bomboane

Statul italian cheltuie zeci de mii de euro pentru condamnarea unor furturi minore comise de români. La Republica a tratat două cazuri de români cercetaţi de justiţia italiană, o femeie care a furat o pungă de bomboane în valoare de un euro şi 19 cenţi, iar un alt român condamnat la doi ani de închisoare pentru un furt de doi euro. Italienii ridică problema utilităţii unor astfel de cheltuieli. Pentru furturi minore statul italian este obligat să plătească sume imense cu cheltuielile de judecată şi pentru întreţinerea celor condamnaţi în închisoare.
 Justiţie pentru românii din Italia: doi ani de închisoare pentru o ciocolată, şase luni de procese pentru bomboaneUn prim caz este cel al unei românce de 24 de ani a fost suprinsă de vânzătoarea unui magazin, în timp ce îşi ascundea în geantă o pungă cu bomboane cu zahăr. Tânăra a fost semnalată poliţiei, care a pus-o sub cercetare în stare de libertate. În urma plângerii depuse, românca a fost acuzată de furt, dar nu s-a prezentat la niciuna din cele două audieri care au avut deja loc, de la începutul anului. În cursul celei de-a doua audieri, au fost chemaţi în faţa judecătorilor cei doi martori: vânzătoarea şi poliţistul care a înregistrat plângerea.

 Avocatul din oficiu al româncei a spus că nu a reuşit să-şi contacteze clienta: “problema nu este furtul în sine, ci mai degrabă ar trebui să ne întrebăm dacă merită să cheltuim atâta energie în cadrul procesului, pentru o daună de un euro şi 19 cenţi. Având în vedere că este vorba teoretic de o infracţiune gravă, deci procesul merge înainte din oficiu, deci nu se poate urma nicio cale de rezolvare prin retragerea plângerii, eventual după plata unor daune”. Alt caz care a stârnit ruomare în presa italiana este cel al unui român de 25 de ani din Arezzo care a primit o condamnare la 2 ani de închisoare pentru că a furat o ciocolată dintr-un supermarket şi a îmbrâncit un agent care încerca să-l aresteze.
Lucian Negrea / 23 Apr

Sursa: DC News

1 commento:

elena clatinici ha detto...

nu eate chiar asa,traiesc in rimini de 8 ani,cunosc hotii si prostituatele de aici,prostituatele sunt libere dupa 30 de minute,si hotii la fel,fura se bat sunt liberi,guvernul nu are bani sa intretina hotelele puscarie,se discuta in senat si legea pt violatori sa fie liberi,iata ca criza este si in puscarii prea pline,imi este rusine cand vad ce fac romanii ,stiu ca o haita de raufacatori nu inseamna romania

Posta un commento