La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 25 aprile 2012

Milano. Centrul Cultural Italo-Roman infiinteaza editura "Rediviva"

Centrul Cultural Italo-Roman din Milano, asociație născută în anul 2008 cu scopul de a promova cultura româna în Italia dar şi de a crea o legătură culturală şi sufletească între cele două popoare, are onoarea de a anunţa înfiinţarea Editurii Rediviva.
Editura se naște ca o continuare firească a celor cinci ani de eforturi continue pentru aducerea în lumină a culturii românești în orice formă artistică. Echipa editorială își propune, printre altele, scopul nobil dar şi complex de a promova literatura română în Italia, în speranța de a face cunoscut publicului italian autori români de valoare, o adevărată carte de vizită a României către Europa.

Concepută în mai multe ramuri, editura va conține diferite colecții, fiecare dedicată unui proiect specific: programe de traducere în limba italiană a unor autori români consacrați, promovarea tinerilor scriitori români care trăiesc în Italia, dar şi a celor italieni care au legături culturale sau sufletești cu România.

Deși născută sub egida unui centru cultural italo-român, Rediviva nu este nici pe departe o editură dedicată doar scriitorilor de origine română.

Ediţiile noastre vor fi deschise scriitorilor de orice naționalitate care au un mesaj important de adus publicului şi care îşi pun stiloul în slujba păcii, a dialogului şi a comuniunii sufletești dintre popoare. Poate că a sosit momentul să ridicăm graniţele dintre cuvinte: italian sau străin, autohton sau emigrant, toţi venim de departe, mult mai departe decât ne vom putea vreodată aminti, şi lumea aceasta este casa noastră.

O inițiativă importantă în aceasta direcție o constituie şi colecția dedicată literaturii africane coordonată de scriitorul şi jurnalistul algerian Karim Metref.

Câteva dintre colecțiile editurii: Colecția Letteromena (coordonată de Ingrid Beatrice Coman, dedicată autorilor români în traducere), Colecția Memorii (coordonata de Violeta Popescu), Colecția de eseuri (coordonată de Maria Floarea Pop), Colecția de spiritualitate (coordonată de Gabriel Popescu), Colecția Afrika (coordonată de Karim Metref), Colectia Balet (coordonata de Sabrina Maria Arpini)

Editura va edita anual şi un “Anuar cultural românesc în Peninsulă”, un adevărat almanah cultural românesc.

Rediviva preconizează de asemenea realizarea unor proiecte editoriale în parteneriat cu instituții specializate din România şi din Italia.

Director editura: Ingrid Beatrice Coman
Consilieri editoriali: Maria Florea Pop, Violeta P. Popescu

Pentru informații: rediviva@gmail.com

Biroul de presă
Centrul Cultural Italo-Român

Nessun commento:

Posta un commento