La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 20 maggio 2012

Irina Loghin, internată în spital din cauza unor probleme cu inima

Sâmbătă, 19 Mai 2012
Interpreta de muzică populară Irina Loghin a fost internată de urgenţă la Spitalul Militar din Bucureşti. Artista, în vârstă de 73 de ani, a suferit o comoţie cerebrală. "Am avut un puseu de tensiune", a spus artista, citată de Libertatea.ro

IRINA LOGHIN, internată de urgenţă la spital

Irina Loghin a suferit atacul cerebral miercuri şi a fost imediat internată în spital.
"Trebuia să vină astăzi în parcul IOR pentru un eveniment, lansarea unui proiect pilot pentru sterilizarea, dresarea câinilor comunitari şi adopţia lor. Dânsa nu a putut să vină. Din păcate, am vorbit la telefon. A avut un atac cerebral. Doamne ajută! Este spre bine. Sperăm ca în 2-3 săptămâni să poată din nou să ne bucure cu vocea domniei sale de aur", a declarat Marius Marinescu, prieten de familie al artistei, la Realitatea TV.

"A fost internată miercuri. Este bine, poate să vorbească, comunică. Nu i s-a pus un diagnostic", a spus fiica Irinei Loghin, citată de Mediafax.

Irina Loghin s-a născut în comuna Gura Vitioarei, lângă Vălenii de Munte. Tatăl său era basarabean, iar mama prahoveancă.

A urmat Liceul de Artă la București și școala populară de artă la Ploiești. A fost pe rând solistă a ansamblului Ciocârlia, Barbu Lăutaru și Ciprian Porumbescu. A debutat în 1963. Are la activ un număr impresionat de turnee, albume și spectacole.


Un record personal îl reprezintă o casetă imprimată în 800.000 de exemplare, care a fost epuizată în doar două zile.
În legislatura 2004-2008 a fost senator român, ales în județul Giurgiu, pe listele partidului PRM.
Sursa: Realitatea

Nessun commento:

Posta un commento