La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 31 maggio 2012

Îşi trăiesc viaţa printre ruine. Sute de români dorm în maşini şi abia fac rost de mâncare, după cutremurul din Italia

O.P. 28 Mai 2012

Sute de români sinistraţi după cutremurul produs zilele trecute supăravieţuiesc acum de la o zi la alta după ce au rămas pe drumuri. Mulţi au ajuns să doarmă în maşini şi abia reuşesc să facă rost de hrană şi apă. Alţii, trăiesc în corturi, în tabere pentru evacuaţi.

De o săptămână, de când cutremurul i-a distrus locuinţa, familia Manolache doarme în maşină. Asta şi pentru că tabăra de corturi din Mirandola, instalată pentru evacuaţi, nu mai are niciun loc liber.

În tabăra de corturi, românii sunt cu zecile. Autorităţile italiene le interzic să se întoarcă în casele răvăşite de seism. Mulţi români au copii mici.

Casandra Titieni e de 10 ani în Italia. Are 4 copii, iar din familie, doar soţul lucrează. Cu toţii stau acum într-un cort. Nu mai au nimic, dar nici nu se gândesc să revină în România.
O echipă a Consulatului Român la Bologna a fost trimisă în zonă, să ofere asistenţă sinistraţilor. Alte zeci de români trăiesc însă în corturile instalate în alte localităţi din regiunea devastată de cutremur.

Sursa: Antena3

Nessun commento:

Posta un commento