La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 24 maggio 2012

Miss România în Italia 2012‏

Roma, 23 mai 2012

Miss România în Italia 2012

Asociaţia Românilor din Italia (ARI) din Roma organizează în perioada 1 iunie – 25 iulie 2012, pentru al cincilea an consecutiv, concursul de frumuseţe Miss România în Italia.

Miss România în Italia este un concurs de frumuseţe la care pot participa domnişoarele cu vârsta cuprinsă între 16 şi 23 de ani, de origine română, rezidente definitiv sau temporar în Italia.

ARI îşi propune ca prin acest concurs să aducă în faţa opiniei publice din Italia frumuseţea, inteligenţa, talentul şi sensibilitatea româncelor.

Preselecţiile pentru finală vor fi organizate în toate regiunile Italiei, în oraşele cu o comunitate românească importantă, astfel încât italienii şi românii să se regăsească împreună la un eveniment 100% românesc.

Cu ocazia preselecţiilor se vor organiza spectacole cultural – artistice româneşti. În cadrul acestor evenimente, concurentele se vor confrunta cu probe de dans modern şi popular, interpretare de muzică şi recitare de poezie, etc.

În semifinalele şi finalele organizate la nivel local se vor alege câştigătoarele care vor primi titluri regionale, cum ar fi Miss Miss România în Italia - Umbria, Miss România în Italia - Piemonte, etc.

Câştigătoarele titlurilor regionale vor participa la semifinala şi finala naţională, care se vor desfăşura în perioada 10 – 25 iulie 2012 la Parcul Rainbow Magic Land (Roma).

Tot în perioada 10 – 25 iulie se vor organiza la Roma (Piazza Venezia, Piazza del Popolo, Piazza di Spagna) evenimente – spectacol prin care concurentele ajunse în semifinala naţională se vor pregăti şi vor face diverse probe – pregătiri pentru probele din finala 2012. Concurentele vor fi coordonate de coregrafi şi profesionişti din lumea cinematografiei/modei.

Câştigătoarele locurilor I – II – III ale concursului vor participa la concursul (mondial) Miss Diaspora 2012, organizat în perioada 1 – 15 august la Mangalia.

În cei cinci ai de când ARI organizează Miss România în Italia, rezultatele obţinute la concursul Miss Diaspora de concurentele din Italia au fost: 2008 locul II – Denisa MELINTE, 2010 – Miss Diaspora, Tatiana RĂDUCANU.
NOUTATE pentru concursul Miss România in Italia 2012: este introdus votul de popularitate on line, pentru titlul de Miss Simpatica, de această dată juriul fiind comunitatea românească din Italia (şi nu numai), astfel fiecare concurentă este angrenată într-o proprie “campanie electorală”. Votul de popularitate permite primelor trei clasate să participe la finala naţională şi există posibilitatea ca finala Miss România în Italia să aibă patru câştigătoare: locul I – II – III şi “Miss Simpatica”.

Pentru alte detalii, vizitaţi site-ul http://www.missromaniainitalia.it/
ASOCIATIA ROMANILOR DIN ITALIA
Via Fringuello, N° 50 A, Roma
Tel / Fax 0039 06. 263162
E-mail – info@associazionedeiromeni.it

Nessun commento:

Posta un commento