La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 22 giugno 2012

Moment dramatic pentru Ştefan Radu în Italia

Miercuri, 20 Iunie 2012

Ştefan Radu, fundaşul lui Lazio Roma, a fost deferit, marţi, Comisiei de Disciplină pentru că a salutat galeria echipei romane cu un gest asemănător salutului nazist, la meciul cu Napoli, din 7 aprilie.

Salutul lui Ştefan Radu
"Procurorul Federal l-a deferit Comisiei de Disciplină pe fotbalistul echipei Lazio, Ştefan Radu, pentru că şi-a salutat fanii cu mâna dreaptă ridicată şi întinsă, la fel ca salutul nazist. De asemenea, şi împotriva clubului a fost declanşată o procedură disciplinară pentru responsabilitatea avută în acest caz", se arată într-un comunicat al Federaţiei Italiene de Fotbal.
ŞTEFAN RADU, audiat de PROCURORUL FEDERAL pentru SALUTUL NAZIST
Pe 7 aprilie, Ştefan Radu a salutat galeria echipei romane cu un gest asemănător salutului nazist, după meciul cu Napoli, scor 3-1, din etapa a 31-a a campionatului Italiei, conform imaginilor prezentate de presa italiană.
"Printre atâtea gesturi de bucurie, a fost fotografiat şi salutul fundaşului Ştefan Radu către Curva Nord. Românul i-a salutat pe tifosi cu braţul drept ridicat, într-un fel de salut roman", a scris atunci agenţia Ansa.
ŞTEFAN RADU, anchetat în ITALIA pentru salutul nazist. VEZI CE RISCĂ
SCANDAL. Ştefan Radu a şocat Italia cu un SALUT NAZIST
Pe 8 aprilie, Lazio Roma a dat publicităţii un comunicat, pe site-ul oficial, în care susţine că gestul lui Ştefan Radu de la finalul meciului cu Napoli nu face apologia fascismului, fundaşul doar sărbătorind victoria alături de fani. Ştefan Radu a fost audiat, în 18 aprilie, timp de o oră şi jumătate, de procurorul federal Stefano Palazzi în legătură cu acest caz.

În 2006, căpitanul de atunci al lui Lazio Roma, Paolo Di Canio, a fost suspendat pentru un meci şi amendat cu 10.000 euro, în urma salutului nazist de la meciul cu Livorno. Pentru un salut asemănător, Di Canio, în vârstă de 37 ani, fusese suspendat o etapă şi în urma partidei Lazio - Juventus Torino, scor 1-1. De asemenea, atacantul italian a fost amendat cu 10.000 euro în martie 2005, pentru un gest asemănător la jocul cu AS Roma. Di Canio afirmase atunci că modalitatea de a-şi manifesta bucuria în teren nu are nici o legătură cu politica, dar Comisia de Disciplină a considerat că un salut în acest fel nu poate fi interpretat ca un element de bucurie.

Sursa: Realitatea

Leggi anche:
Quel 'saluto romano' verso la curva dopo Lazio-Napoli costa caro a Radu: difensore e club deferiti alla Disciplinare
Stefan Radu e il saluto romano Un invito dalla Comunità Ebraica

Nessun commento:

Posta un commento