La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate!

martedì 17 luglio 2012

A vâslit de la Londra la Tulcea. Un italian face turul Europei cu barca

D.D. | 12 Iul 2012
Foto: musicnmayhem.blogspot.com

Un italian vrea să arate lumii întregi că se poate plimba prin toată Europa cu barca. Acesta a construit o ambarcaţiune din materiale reciclabile şi apoi a parcurs tot drumul din Londra până în Tulcea fără niciun fel de cheltuială şi fără să polueze.

Veneţianul Giacomo da Stefani şi-a început călătoria în urmă cu 4 luni, în Londra. A traversat Canalul Mânecii singur, iar în cei 4000 de kilometri parcurşi pînă în Tulcea nu a avut nevoie de ajutorul altor ambarcaţiuni.
Veneţianul Giacomo este proprietarul unei ambarcaţiuni mai puţin obişnuite: lemnul folosit la construirea acesteia are o vechime de mai bine de 500 de ani şi este reciclat de la vasele vechi.
Italianul Giacomo De Stefano îşi doreşte să ajungă cât mai curând la Istanbul, dar mai întâi va vizita canalele Deltei Dunării.

Sursa: Antena3

Nessun commento:

Posta un commento