La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 10 settembre 2012

Expoziție de artă italo-română la Palazzo del Broletto, Pavia‏

 Palazzo del Broletto, Pavia
Comunicat

15 septembrie 2012. Expoziție de artă italo-română la Palazzo del Broletto, Pavia

În unul din cele mai vechi edificii din Lombardia, Palazzo del Broletto din Pavia, în spațiul pentru Artă Contemporană, va fi inaugurată pe 15 septembrie 2012, ora 18.00 expoziția Simbolurile sacrului, care reunește importante nume de artiști români și italieni.

Organizată de Centrul Cultural Italo-Român din Milano, cu sprijinul Băncii Intesa San Paolo și patronajul Primăriei din Pavia, expoziția îngrijită de curatoarea Ana Cominio va cuprinde lucrările artiștilor: Paolo Bonaldi, Claudio Borghi, Alina Mărgulescu Stroie, Albano Morandi, Daniela Nenciulescu, Daniele Nitti Sotres, Simona Teodora Roșca, Daniele Salvalai.

Evenimentul este realizat și cu parteneriatul și sprijinul Asesoratului de Cultură al Primariei din Pavia, având și patronajul Fundației Memoria din București.

Expoziția se bucură și de apariția unui Catalog (23 pagini color) publicat de Editura Nomos din Milano care va fi distribuit gratuit celor prezenți.

(…) În realizarea operelor, artiștii - diferiți ca naționalitate și credință religioasă - s-au lăsat conduși de propria lor sensibilitate, de legătura emotivă cu textele sacre, de legătura instinctivă cu ceea ce nu se poate explica pe cale rațională (…).

Administrația Primăriei Pavia mulțumește tuturor artiștilor prezenți în expoziție, Centrului Cutural Italo-Român care a sprijinit ezpoziția și tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui important eveniment”. Gian Marco Centinaio, viceprimar și consilier cultural al Primăriei din Pavia.

Expozția va fi deschisă până pe 30 settembre 2012 la Palazzo del Broletto, Spazio per le Arti Contemporanee del Broletto , Piazza della Vittoria, 14 Pavia

Program: Marți - vineri 16,30-19,30

sâmbăta - duminica: 10,30-12,30 – 16,30-19,30

Informații: cultura@comune.pv

Centrul Cultural Italo-Român Milano
www.culturaromena.it

Nessun commento:

Posta un commento