La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 10 dicembre 2012

Gabriel Torje, desemnat fotbalistul anului în cadrul Galei Fotbalului Românesc: "Mă simt mai bine în Spania decât în Italia!"

Stranieri | Joacă la Granada
Miercuri
Articol publicat de Andrei Mazurchievici

Mijlocaşul Gabriel Torje, care a fost desemnat, marţi, fotbalistul anului în cadrul Galei Fotbalului Românesc, a declarat că întrecerea internă din Spania, unde este împrumutat la Granada, i se potriveşte mai bine decât campionatul Italiei.

"A fost un an cu bune şi cu rele, un an care a început mai prost pentru că nu prea am jucat la Udinese şi a culminat cu acest sfârşit de an la Granada şi la echipa naţională. La Granada am jucat mai mult şi atâta timp cât eşti pe teren îţi poţi demonstra valoarea. Trebuie să ai şi puţină şansă şi încredere din partea antrenorului pentru a demonstra că ai valoare. Abia la finalul sezonului voi putea spune dacă a fost o alegere bună să joc în Spania, dar îmi place mai mult aici decât în Italia, simt că mi se potriveşte", a spus Torje.

Gabriel Torje crede că echipa naţională a României se poate califica pentru barajul Cupei Mondiale din 2014. "Trebuie să ne gândim cu toţii la calificare şi trebuie să ne ajutăm noi singuri pentru a fi la baraj, iar toată ţara trebuie să fie în spatele nostru", a afirmat Torje.

Torje a fost împrumutat la începutul sezonului de către Udinese Calcio la gruparea spaniolă Granada. marţi seară, mijlocaşul a făcut parte, alături de portarul Mircea Bornescu, din juriul concursului Miss România, organizat în paralel cu Gala Fotbalului Românesc.

În cadrul Galei Fotbalului Românesc s-au mai acordat următoarele premii:

Cel mai bun portar: Mircea Bornescu (Petrolul Ploieşti);

Cel mai bun fundaş: Vlad Chiricheş (Steaua);

Cel mai bun mijlocaş: Alexandru Maxim (Pandurii Târgu Jiu);

Cel mai bun atacant: Raul Rusescu (Steaua);

Cel mai bun stranier: Mario Felgueiras (CFR Cluj);

Cel mai bun arbitru internaţional: Ovidiu Haţegan;

Cel mai bun arbitru intern: Sebastian Colţescu;

Cel mai bun investitor în fotbal: Ioan Neculaie (Astra Giurgiu);

Cel mai bun antrenor: Ioan Andone (CFR Cluj);

Premiul de excelenţă pentru reprezentarea fotbalului românesc în Europa: Laurenţiu Reghecampf (Steaua);

Revelaţia anului: Gabriel Iancu (Viitorul Constanţa).

Sursa: Mediafax

Nessun commento:

Posta un commento