La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 9 gennaio 2013

Opera Luminitei Taranu expusa la Premiul International Limen Arte 2012 a primit mentiunea speciala a juriului

 Luminita Taranu, Metafora gruppo centrale Y + particolare centrale + particolatre inferiore,
instalatie in serigrafie pe panza, dim. 200x185cm

La expozitia internationala Premio Lìmen Arte, editia anul 2012, organizata de Camera de Comert al orasului Vibo Valentia (Calabria / Italia), in Muzeul Primariei - Palazzo Gagliardi, participa artista romanca Luminita Taranu (www.luminitataranu.it) cu o instalatie la perete compusa din trei pinze intitulata: "Metafora gruppo centrale Y + particolare centrale + particolatre inferiore", in tehnica picturii in serigrafie pe panza, stampata cu mana si in exemplar unic, de dim. 200x185cm.
Opera expusa a primit mentiunea speciala a juriului.

“Am avut onoarea sa fiu invitata de catre istoricul si criticul de arta moderna si contemporana, Prof. Giorgio Di Genova, Directorul Artistic, pe perioada tuturor celor patru editii, inclusiv cea care a inceput pe 15 decembrie 2012 si care se va incheia pe 27 ianuarie 2013”, ne spune Luminita Taranu, adaugand “Doresc sa multumesc pentru creditului artistic pe care Prof. Giorgio Di Genova mi l-a acordat in cei 25 e ani de cand traiesc si lucrez in Italia, ingrijind expozitii personale ale mele si invitandu-ma la multe expozitii colective de deschidere internationala, cat mai ales pentru reala importanta a expozitiei in curs.”

Expozitia este dotata de un catalog in culori si un catalog online.

Nessun commento:

Posta un commento