La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 3 febbraio 2013

Alitalia a anulat zboruri cu avioane Carpatair până se lămuresc cauzele incidentului aviatic de la Roma

A.M.P | 03 Feb 2013

Compania Alitalia a anulat zborurile cu aeronavele Carpatair de la Roma spre Pisa şi Bologna "până se lămuresc cauzele incidentului" produs pe aeroportul Fiumicino din Roma, a spus proprietarul companiei Carpatair, Nicolae Petrov, precizând că piloţii aeronavei erau români şi au fost răniţi uşor, informează Mediafax.

Proprietarul companiei Carpatair, Nicolae Petrov, a declarat, duminică, că două aeronave ale companiei operau pe ruta Pisa-Bologna (Italia) şi că una dintre ele a fost avariată în incidentul de sâmbătă seară, când un avion Carpatair a ratat aterizarea pe Aeroportul Fiumicino din Roma şi a ieşit de pe pistă.

El a precizat că decizia companiei Alitalia, cu care Carpatair are o colaborare, de a anula zborurile între cele două oraşe italiene a fost luată "la presiunile sindicatelor" şi cel mai probabil va dura câteva zile "până se lămuresc cauzele incidentului".

"Este o informaţie care crează confuzie, cea privind anularea zborurilor dintre Pisa şi Bologna. Este vorba despre operarea celor două aeronave Carpatair. Decizia s-a luat la presiunea sindicatelor, acestea fiind nemulţumite că am câştigat această licitaţie. Practic o aeronavă a mai rămas pe această rută, deoarece a doua a fost avariată în urma incidentului. Cei de la Alitalia au anunţat că vor să vadă cauza accidentului, pentru a decide mai departe, decizia de suspendare fiind luată mai mult pentru a linişti spiritele. Probabil că zborurile vor fi suspendate una-două zile, până se lămuresc cauzele incidentului", a declarat Petrov.

Întrebat dacă piloţii aeronavei implicate în incidentul de la Roma sunt români, Nicolae Petrov a confirmat că aceştia sunt români şi că au suferit leziuni uşoare.

"Piloţii aeronavei implicate în acel incident sunt români, sunt în regulă, au avut doar câteva lovituri minore", a declarat Petrov.

Sursa: Antena3


Leggi anche:
Alitalia sospende i voli con la compagnia rumena Carpatair

Nessun commento:

Posta un commento