La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 2 marzo 2013

Înca o lovitura de la dolar! Leul s-a depreciat puternic din cauza alegerilor din Italia

Tuesday, 26 February 2013
Autor: Raluca Florescu

Rezultatul alegerilor din Italia, câştigate de gruparea de centru stânga, a determinat o depreciere acută a euro faţă de dolar. Analiştii politici apreciază că nu se va putea forma o coaliţie majoritară în Peninsulă, ceea ce i-a determinat pe investitori să se refugieze cu plasamentele, din moneda europeană, în yeni şi dolari, potrivit Reuters.

Pe fondul scăderii euro faţă de dolar, leul s-a depreciat de asemenea în raport cu moneda americană. Astfel, dacă ieri BNR indica o cotaţie de 3,3026 lei/dolar, astăzi aceasta a crescut cu peste 4 bani, la 3,3481 lei/dolar.

Faţă de euro, leul a rămas la aproximativ acelaşi nivel cu cel de ieri. Cotaţia valutară a crescut cu doar 0,06 bani, până la un nivel de 4,3816 lei/euro.

În raport cu francul elveţian, leul s-a depreciat de asemenea extrem de puternic. De ieri şi până astăzi cotaţia a crescut cu peste trei bani, la 3,6009 lei/franc.

Sursa: EVZ.ro

Nessun commento:

Posta un commento