La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 10 marzo 2013

Se schimbă buletinele. Românii vor avea cărţi de identitate biometrice

O.P. | 27 Feb 2013

După scandalul paşapoartelor biometrice, românii vor fi nevoiţi acum să îşi facă şi cărţi de identitate biometrice.

"România (poate) să dovedească prin măsuri concrete faptul că asigură accesul în spaţiul Schengen cu un document de identitate sigur, adaptat standardelor internaţionale în materie", spun reprezentanţii MAI.

Astfel, din vara anului 2013, cetăţenilor români li se vor elibera cărţi de identitate biometrice, ce vor conţine amprenta digitală şi un cip personalizat.

Cartea de identitate normală va conţine date în format tipărit sau în format inscripţionat prin tehnologie laser, precum numele complet al titularului, sexul, cetăţenia, data şi locul naşterii, semnătura olografă, fotografia titularului, C.N.P. şi adresa de domiciliu, dar şi elemente de particularizare şi de siguranţă.

În schimb, cartea de identitate biometrică de tip smart card va mai include prenumele părinţilor titularului, certificate digitale, date biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi imaginile impresiunilor papilare a două degete.

În plus, buletinul biometric garantează un grad de protecţie ridicat împotriva furtului de identitate, declară specialiştii de la Biroul de Evidenţă al MAI.

Sursa: Antena3

Nessun commento:

Posta un commento