La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 24 marzo 2013

Un vapor încărcat cu 2.700 de tone de deseuri acostat la Constanţa, verificat de Garda de Mediu. "Bomba toxică plutitoare" se îndreaptă spre România

D.D. | 21 Mar 2013
Foto: blogspot.com

Un vapor plin cu 2.700 tone de deşeuri, sosit din Italia în Portul Constanţa, a fost verificat de către reprezentanţii Gărzii de Mediu şi ai Parchetului.

Autorităţile au fost sesizate de către inspectorii Autorităţii Navale Române după ce echipa de control a observat o discrepanţă între declaraţiile căpitanului de navă şi actele puse la dispoziţie.

Imediat, la faţa locului au ajuns şi procurorii, dar şi comisarii de la Garda Naţională.

Verificările vin în contextul în care o navă germană avariată, care transportă substanţe chimice periculoase, se îndreaptă spre România după ce trei ţări au refuzat să o primescă în port pentru reparaţii, de teama substanţelor periculoase.

Sursa: Antena3

Nessun commento:

Posta un commento