La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 13 marzo 2013

Ziua Mondială a Poeziei sărbatorită la Biblioteca Românească din Milano, 21 martie 2013

În organizarea Centrului Cultural Italo-Român din Milano și a Editurii Rediviva, Ziua Mondială a Poeziei va fi marcată joi, 21 martie 2013, de la orele 18.00, la Milano printr-o serată de poezie și dezbatere literară. Ziua Mondială a Poeziei a fost instituită de UNESCO în anul 1999.

Un omagiu cu acest priej va fi adus poetului Radu Gyr (1904- 1975) – Apostolul poet al închisorilor comuniste din România, condamnat la moarte în anul 1958, pentru poezia: “Ridică-te Gheorghe, Ridică-te Ioane”.

Invitați:
Ioana Maria Lupașcu, binecunoscuta artistă și pianistă româncă (București); Florentina Niță, poetă și publicistă, stabilită de două decenii în Italia (Brescia), tinerii actori: Georgiana Moroșanu aflată la Milano la studii de teatru și Vlad Scolari, cunoscut publicului pentru realizarea spectacolele de teatru după Panait Istrati și Marin Sorescu. In atmosfera Bibliotecii românești se vor regăsi poezia, muzica dar și dezbaterile destinate cunoașterii și intrelaționării celor prezenți. Poeți, artiști, studenți dar și prieteni vechi sau mai noi, susținători ai proiectelor CCIR vor onora serata.

Sunt invitați însă toți cei care iubesc poezia să citească sau sa recite la alegere, o poezie îndrăgită din patrimoniul poeziei românești sau universale, considerată poezie de suflet sau de referință pentru cel care o va aduce în atenția participanților.

Organizatorii anunță și debutul întâlnirilor culturale și artistice: Cafeneaua literară,

cu rolul de a creea o coeziune culturală și artistică a comunității, de valorificare a rolului elitei culturale românești din Milano și potențare a raporturilor culturale italo-române. Într-un mod mai puțin convențional se vor regăsi per parcursul acestor întâlniri subiecte de interes cultural.

Moderator: Violeta P. Popescu

Evenimentul aflat sub patronajul Consulatului General al României din Milano, va începe la orele 18.00 la sediul Bibliotecii Românești, Via Trebbia 33, metrou linia galbenă, stația Porta Romana.

Vă așteptăm să săvurați o cafea sau un ceai în compania poeziei!

Biroul de presa:
Centrul Cultural Italo-Român
Ingrid B. Coman, director - Editura Rediviva
www.CulturaRomena.it
www.redivivaedizioni.com
Pentru informatii: tel. 3407638880

1 commento:

RISARCIMENTO ha detto...

INCIDENTI STRADLI. INFORTUNI. RISARCIMENTO DANNI. PARTE lESA. OBIETTIVO RISARCIMENTO:
Numero Verde 800 034 222
www.eurosinistri.it
ASSISTENZA GRATUITA per
Stranieri e italiani privi di reddito.
Possibilità anticpo spese di cura.
www.eurosinistri.it
Indfortuni sul lavoro, stradale, danni gravi e gravissimi. Dipartimento sinistri mortale. Richiesta e gestione risarcimento anche per i famigliari vittime della strada.
Numero Verde 800 034 222

Posta un commento