La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 29 aprile 2013

Dreptul de vot al cetăţenilor români în cadrul alegerilor administrative comunale din Sicilia

Catania, 19 aprilie 2013

Dreptul de vot al cetăţenilor români în cadrul alegerilor administrative comunale din Sicilia

În vederea desfăşurării alegerilor administrative comunale din Sicilia, din luna iunie 2013, Asociaţia SI.RO. Onlus (l’Associazione Siculo – Romena e con il resto del mondo Onlus) îşi informează membrii şi cetăţenii români interesaţi despre faptul că toţi cetăţenii străini comunitari care au obţinut rezidenţa în Sicilia şi care doresc să participe la alegerile privind reînnoirea administraţiei comunale, în vederea exercitării dreptului de vot, trebuie să înainteze o cerere de înscriere pe listele electorale ale comunelor de reşedinţă până la data de 30 aprilie 2013.

De asemenea, informăm asupra faptului că inclusiv persoanele de cetăţenie italiană, rezidente în ţările comunitare, deţin drept de vot în cadrul alegerilor administrative din Sicilia.

Asociaţia SI.RO. Onlus depune eforturi pentru a informa cetăţenii români, dar şi pe cei de alte naţionalităţi, aflaţi pe teritoriul Siciliei, despre faptul că stă în puterea lor să participe la viaţa socială a ţării şi a provinciei care îi găzduieşte.

Prof. Giovanni FALSONE
Preşedinte
SI.RO. Onlus
Associazione Siculo – Romena e con il resto del mondo Onlus

Asociaţia SI.RO. SICULO ROMENA E CON IL RESTO DEL MONDO, organizaţie non-guvernamentală şi non-profit (ONG / it. ONLUS), a luat fiinţă în data de 7 noiembrie 2006. Asociaţia a fost constituită în scopul de a oferi asistenţă imigranţilor proveniţi din România şi “din restul lumii”, aşa cum o arată însăşi denumirea Asociaţiei.

Preşedintele Asociaţiei, prof. Giovanni Falsone, este iniţiatorul şi promotorul acestui proiect. Ideea de a înfiinţa o asociaţie pentru ajutorarea românilor şi a cetăţenilor străini aflaţi pe teritoriul Siciliei i-a venit profesorului Falsone după ce a cunoscut în Italia mulţi români aflaţi în dificultate. “Prof. Falsone este mai român decât noi toţi”, potrivit exprimării unuia dintre membrii noştri de naţionalitate română.

Pentru mai multe informaţii, persoana de contact este:

Georgeta DAVID
Reprezentant în relaţia cu mass-media în România
Tel.: + 40747 533 887
E-mail: siro_06@yahoo.it
Web: www.siro-onlus.ro
Blog: www.asociatiasiro.wordpress.com

--------------------------------
Catania, 19 aprilie 2013

Dreptul de vot al cetatenilor romani in cadrul alegerilor administrative comunale din Sicilia

In vederea desfasurarii alegerilor administrative comunale din Sicilia, din luna iunie 2013, Asociatia SI.RO. Onlus (l’Associazione Siculo – Romena e con il resto del mondo Onlus) isi informeaza membrii si cetatenii romani interesati despre faptul ca toti cetatenii straini comunitari care au obtinut rezidenta in Sicilia si care doresc sa participe la alegerile privind reinnoirea administratiei comunale, in vederea exercitarii dreptului de vot, trebuie sa inainteze o cerere de inscriere pe listele electorale ale comunelor de resedinta pana la data de 30 aprilie 2013.

De asemenea, informam asupra faptului ca inclusiv persoanele de cetatenie italiana, rezidente in tarile comunitare, detin drept de vot in cadrul alegerilor administrative din Sicilia.

Asociatia SI.RO. Onlus depune eforturi pentru a informa cetatenii romani, dar si pe cei de alte nationalitati, aflati pe teritoriul Siciliei, despre faptul ca sta in puterea lor sa participe la viata sociala a tarii si a provinciei care ii gazduieste.

Prof. Giovanni FALSONE
Presedinte
SI.RO. Onlus
Associazione Siculo – Romena e con il resto del mondo Onlus

Asociatia SI.RO. SICULO ROMENA E CON IL RESTO DEL MONDO, organizatie non-guvernamentala si non-profit (ONG / it. ONLUS), a luat fiinta in data de 7 noiembrie 2006. Asociatia a fost constituita in scopul de a oferi asistenta imigrantilor proveniti din Romania si “din restul lumii”, asa cum o arata insasi denumirea Asociatiei.

Presedintele Asociatiei, prof. Giovanni Falsone, este initiatorul si promotorul acestui proiect. Ideea de a infiinta o asociatie pentru ajutorarea romanilor si a cetatenilor straini aflati pe teritoriul Siciliei i-a venit profesorului Falsone dupa ce a cunoscut in Italia multi romani aflati in dificultate. “Prof. Falsone este mai roman decat noi toti”, potrivit exprimarii unuia dintre membrii nostri de nationalitate romana.

Pentru mai multe informatii, persoana de contact este:

Georgeta DAVID
Reprezentant in relatia cu mass-media in Romania
Tel.: + 40747 533 887
E-mail: siro_06@yahoo.it
Web: www.siro-onlus.ro
Blog: www.asociatiasiro.wordpress.com

Nessun commento:

Posta un commento