La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 6 aprile 2013

Europa: Iniţiativa cetăţenilor pentru un Venit Minim Garantat/Necondiţionat (UBI)

Joi, 28 Martie 2013 Bruxelles, Belgia

 “Diaspora Progresista - Romanian Open Socity Abroad (DP-ROSA) atrage atentia cetatenilor romani cu privire la importanta sustinerii unor initiative cetatenesti la nivel UE, prin care se pot genera legi europene pentru asigurarea unui Venit Minim Garantat/Neconditionat pentru toti cetatenii europeni (UBI)”, se arata intr-un comunicat de presa preluat de Romanian Global News.

 “Pe data de 14 ianuarie 2013, Comisia Europeană a acceptat o Iniţiativă a Cetăţenilor Europeni cu privire la un venit minim necondiţionat în Europa, dând „undă verde” la o campanie care va dura un an şi care va implica toate ţările europene. Până la data de 14 ianuarie 2014 trebuie să contactăm 500 de milioane de cetăţeni din Europa şi să strângem un milion de semnături. 15 State Membre UE deja susţin această iniţiativă istorică. Pentru a ajunge la numărul necesar de semnături este nevoie de semnăturile cetăţenilor din cel puţin şapte ţări europene. Daca vom reuşi să înregistrăm un milion de declaraţii de susţinere pentru un venit minim necondiţionat, acest fapt va obliga Comisia Europeană să examineze iniţiativa cu mare atenţie şi să transmită o propunere legislativă către Parlamentul European.

Pentru a sustine aceasta initiativa cetateneasca, deosebit de importanta pentru romani,va invitam sa folositi
acest formular: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2012-000028/public/signup.do ,se mai arata in comunicatul de presa citat.

 Sursa:Romanian Global News

Nessun commento:

Posta un commento