La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 28 maggio 2013

Suntem la acelaşi nivel cu italienii, într-un top în care nu ne-am dori să fim incluşi

Unde se află România în clasamentul corupţiei în afaceri

de D.D.      09 Mai 2013  

Suntem la acelaşi nivel cu italienii, într-un top în care nu ne-am dori să fim incluşi. Unde se află România în clasamentul corupţiei în afaceri 407

Foto: blogs.tribune.com.pk

Proiectele primaverii sunt mai simple cu creditul 100% online de la Cetelem

Şefii de companii percep România ca fiind o ţară mai puţin coruptă decât Cehia şi Ungaria, potrivit unui studiu Ernst & Young.

România se situează uşor peste medie. 6 din 10 persoane chestionate afirmă că practicile de corupţie sunt larg răspândite în business-ul local.

Slovenia este percepută de şefii de companii drept cea mai coruptă ţară din UE. 96% din respondenţi consideră corupţia larg răspândită în afaceri. În top umează Grecia şi Slovacia, ambele cu 84 de procente.

Spania şi Italia sunt percepute ca având un nivel de corupţie în business asemănător cu cel din România. 65 de procente în Spania şi 60 în Italia.

Suedia şi Finlanda au cele mai puţin corupte medii de business. Doar 12 % dintre persoanele chestionate consideră că mediul de afaceri local este corupt.

Studiul a fost făcut de Ernst &Young care a contactat 3.459 de membri din conducerea unor companii din 36 de ţări, inclusiv 22 din Uniunea Europeană.

Există o discrepanţă majoră între percepţia corupţiei la nivelul întregului mediu de afaceri dintr-o ţară şi cea din domeniul în care activează respondentul, se arată în studiu.

Astfel, la nivelul celor 36 de state, doar 26% dintre respondenţi consideră că în domeniul lor mita este o practică obişnuită pentru obţinerea de contracte, în timp ce 57% au o astfel de opinie despre întregul mediu de afaceri.

În România, doar 19% dintre cei consultaţi consideră că practicile de corupţie sunt prezente în aria lor de afaceri.

Sursa: Antena3

Nessun commento:

Posta un commento