La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 6 giugno 2013

Prezență literară românească în cadrul Festivalului de Literatură din Milano‏

Editura Rediviva din Milano și Centrul Cultural Italo-Român, au bucuria să vă invite la ultima manifestare programată înainte de vacanță, dedicată prezentării ultimilor sale apariții editoriale.

Serata literară care se bucură de patronajul Consulatului General al României, al Domniei Sale, George Gabriel Bologan, se va desfășura duminică 9 iunie, ore 17 00, la Biblioteca Românească di Milano, via Trebbia 33.

Prezentarea editurii Rediviva se înscrie în cadrul Festivalul de literatură din Milano, ajuns la a doua ediție, amplă manifestare literară și culturală, desfășurată cu patronajul Primăriei din Milano, ideată de scriitorul Milton Fernandez.

Peste 180 de evenimente literare și artistice, în șaptezeci de zeci de locații culturale din oraș, sunt programte să se desfășoare pe parcursul celor patru zile ale manifestării 5-9 iunie 2-13, eveniment intrat în atenția publicului larg și massmedia italiană.

Editura Rediviva are plăcerea să vă invite la în cadrul acestui important eveniment cultural milanez, la o întâlnire cu autorii și cărțile recent apărute și prezentate în cadrul prestigioasei manifestări europene a Salonului Internațional de Carte de laTorino.

În cadrul seratei vor fi prezentate volumele:

Lisoanca di Doina Ruști (titlu original Lizoanca la 11 ani), In assenza del padre di Stelian Țurlea (titlu original În absența tatălui), ambele apariții editoriale în traducerea scriitoarei Ingrid B Coman), romanul: Per chi crescono le rose (Pentru cine cresc trandafirii), volumul de povestiri: Il villaggio senza madri, 2012 (Satul fără mămici), 2012 al aceleiași autoare Ingrid Beatrice Coman, volumul depoezie:“150 grammi di poesia d’amore” (150 de grame de poezie de dragoste) de Viorel Boldiș și Anuarul Cultural: Repere culturale românești în Peninsulă, coordonator Violeta P. Popescu.

Va fi prezentat cu această ocazie și recentul roman: În absența stăpânilor (In assenza dei padroni) de Nicolae Breban, editura Cantagalli, în traducerea Mariei Floarea Pop, lansat la Salonul de carte de la Torino.

Publicul este invitat în cadrul seratei și la inaugurarea expoziției de pictură a artistului român Odangiu Tudor Andrei care trăiește în Italia.

INVITATI: Ingrid Beatrice COMAN, Viorel BOLDIS, Maria Floarea POP, Irina TURCANU (premiul trei la Concursul “Lingua Madre”), Sabrina M. ARPINI, Violeta POPESCU

Bufet.

Intrarea liberă.

Via Trebbia, 33; metrou linia galbenă, stația Porta Romana
www.redivivaedizioni.com
redivivaedizioni@gmail.com   
tel. 34 0763 8880

Nessun commento:

Posta un commento