La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 25 agosto 2013

Tragedie: Un copil de 2 ani şi-a găsit sfârşitul într-un lac sub ochii îngroziţi ai părinţilor

21 August 2013
Autor: Laura Negoiţă

O familie de suceveni veniţi acasă din Italia să-şi petreacă vacanţa s-au dus în vizită la rude în cartierul Iţcani. Scăpat de sub supravegherea părinţilor, mezinul familiei în vârstă de 2 ani a alunecat în lacul din curte fără ca cineva să-l vadă. Medicii chemaţi în ajutor nu au mai putut decât să constate decesul.

Tragedie fără margini pentru familia unor suceveni veniţi acasă pentru a-şi petrece concediul alături de familie.

Monitorul de Suceava scrie că unul din cei cinci copii ai familiei, în vârstă de numai 2 anişori, şi-a găsit sfârşitul ieri după-amiază într-un heleşteu aflat în curtea unei rude.

Aflaţi în vizită la rudele care locuiesc în cartierul Iţcani, părinţii şi cei cinci copii veniţi din Italia au intrat la un moment dat în curtea lui Florin Costan, unul dintre fraţii bunicului micuţilor.

A fost suficient un moment de neatenţie din parte adulţilor şi o curiozitatea a unuia dintre fraţii mai mari, care a dorit să afle ce se găseşte în grădina rudelor. Fără să fie observat de nimeni, copilaşul de numai 2 anişori a coborât scările care duceau spre heleşteul din gospodăria lui Florin Costan, iar acolo şi-a pierdut viaţa.

La un moment dat, proprietarul a mers spre iaz şi a observat un pampers plutind pe apă şi a dat alarma. Rudele l-au scos pe micuţ din apă şi au sunat la ambulanţă cu speranţa că acesta va putea fi salvat.

După 40 de minute de eforturi zadarnice, ambulanţierii nu au putut face altceva decât să constate decesul, sub privirile îngrozite şi neputincioase ale părinţilor.

Sursa: EVZ.ro

Nessun commento:

Posta un commento