La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 4 settembre 2013

Ambasada României în Italia salută gestul cetăţeanului român Ion Purice

Roma, 4 septembrie 2013

Comunicat de presă

Ambasada României în Italia salută gestul cetăţeanului român Ion Purice, şoferul de tir care a salvat viaţa unui copil rănit într-un accident petrecut pe autostrada A4 din nordul Italiei.

Ambasada mulţumeşte cetăţeanului român pentru contribuţia deosebită pe care a adus-o la imaginea întregii comunităţi româneşti din Italia.

Gestul său, unul firesc de altfel, constituie un model şi demonstrează încă o dată că imaginea pozitivă a unei comunităţi se poate construi prin gesturi simple, aflate la îndemâna fiecărui cetăţean.

Reacţia unanim pozitivă a presei şi opiniei publice italiene este, la rândul său, o dovadă că rasismul este un fenomen marginal în societatea italiană şi că mass-media şi cetăţenii din ţara-gazdă sunt deschişi în a aprecia calităţile reprezentanţilor comunităţii româneşti din Italia de fiecare dată când au ocazia.

https://roma.mae.ro/node/1106

AMBASADA ROMÂNIEI în Republica Italiană
Via Nicolo Tartaglia, 36 00197 Roma
http://roma.mae.ro  
www.mae.ro

Nessun commento:

Posta un commento