La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 4 settembre 2013

Artista româncă Daniela Nenciulescu expune la Castello Visconteo din Pavia‏

5 septembrie 2013. Artista româncă Daniela Nenciulescu expune la Castello Visconteo din Pavia

Daniela Nenciulescu născută la București în 1952, rezidentă în Italia din 1968, cu un bogat palmers artistic în Italia, însemnând numeroase expoziții personale sau colective, în importante spații publice de artă italiene, inaugurează o nouă expoziție personală de sculptură cu titlul: "Cosi puri, cosi corroti".

Deschiderea expoziției de artă contemporană va avea loc pe 5 septembrie 2013, ore 18 00, 2013 la Castello Visconteo din Pavia in prezenta autoritatilor locale, în cadrul Secțiunii Romanice Musei Civici, unul din cele mai prestigioase și vechi lacașuri de cultură si arta ale Regiunii.

Expoziția este organizată de Musei Civici, Comune di Pavia, Departamentul Cultură al Primăriei, cu patronajul Consulatului General al României la Milano, având colaborarea Fundației Memoria din București,

a Centrului Cultural Italo-Român din Milano și a editurii Rediviva unde apare catalogul expozitiei.

Sculpturi de fier, oțel sau inox dialoghează cu trecutul milenar al urmelor romanice ale acestei zone într-o frumoasă simbioză cu trecutul istoric, lucrări care conviețuiesc armonios alături de vestigiile romane din cadrul Muzeului – scrie curatoarea expoziției Ana Comino, care de mai mulți ani alacătuiește textele de prezentare ale artistei de origine română.

Expoziția prezintă recentele lucrări ale artistei care însumează o bogată selecție de sculpturi de mici și medii dimensiuni ( dar și mari instalații).

...Uneori există o istorie gata trasată, scrisă de alții și însușită în mod total inconștient, care te urmărește și te însoțește. Răsare direct prin cuvinte, în referiri, până în ziua când, dintr-o simplă întâmplare, totul devine clar. Așa s-au petrecut lucrurile cu Daniela Nenciulescu, sculptoriță româncă, italiancă prin adopție, care și-a contopit viața și arta, modelând-o pe cea de a doua conform unor opțiuniexistențiale pe care le-a împlinit din motive etice, de supraviețuire, de echilibru. (Ana Comino, Artista Daniela Nenciulescu. Dincolo de.., p. 62, Repere culturale românești în Italia. Annuario del Centro Culturale Italo Romeno, Milano 2012.

Expozția care va rămâne deschisă până pe data de 20 octombrie 2013 dispune și de un catalog apărut la editura Rediviva, în cadrul colecției Arta e Vita care prezintă în imagini și fotografii însoțite de texte, ale lucrarilor artistei Daniela Nenciulescu.

Informatii:
Castello Visconteo, Viale XI Febbraio, 35 27100 – Pavia. site muzeu: www.museicivici.pavia.it  tel. 0382.33853 2014

Galleria Spaziotemporaneo. Via Solferino, 56 20121 – Milano
www.galleriaspaziotemporaneo.it  tel. e fax 02. 6598056

Chiara Argenteri/ Ufficio stampa/Press office. Settore Cultura, Comune di Pavia. tel. 0382.399424 338.1071862. E-mail: chiara.argenteri@comune.pv.it

REDIVIVA EDIZIONI - Colectia “Arte e Vita”; www.redivivaedizioni.com

Nessun commento:

Posta un commento