La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 10 settembre 2013

Conducerea "Universității Creștine Dimitrie Cantemir" în vizită la comunitatea românească din Lombardia‏

COMUNICAT

Conducerea "Universității Creștine Dimitrie Cantemir" în vizită la comunitatea românească din Lombardia

În perioada 11-17 septembrie 2013 conducerea “Universității Creștine Dimitrie Cantemir” din București, se va afla într-o vizită în Italia, pentru a intra în dialog cu comunitatea românească, din câteva orașe si regiuni italiene, unde trăiesc mari comunități de români.

Scopul vizitei care se bucură de patronajul Consulatului general al Romaniei la Milano este recenta ofertă pe care “Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir” o propune tinerilor români din Diaspora cărora le creează posibilitatea de a studia și a se laurea în România în mai multe centre universitare precum: Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Constanţa.

Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” este acreditată şi face parte din sistemul de învăţământ din România, pe baza principiilor înscrise în Magna Charta a Universităţilor Europene şi în Declaraţia de la Bologna. De asemenea, Universitatea a obţinut calificativul „Grad de Încredere Ridicat” (cel mai înalt calificativ care se acordă universităţilor din România), o garanţie a calităţii în învăţământul superior.

Despre această ofertă universitară adresată tinerilor români din diaspora dar și tinerilor italieni, precum și multe alte aspecte legate de oportunitatea de a studia în Țara natală, vor fi discutate și analizate la întâlnirea de la Milano.

Toți cei interesați sunt invitați joi, 12 septembrie 2013, orele 18 30 la sediul Bibliotecii românești din Milano unde va avea loc o întâlnire informativă la care vor participa: prof. univ. dr. Corina Dumitrescu - rector al Universității, prof. univ. dr. Cristiana Cristureanu - prorector, prof. cercet.științific. Andreea-Ileana Danielescu, prof. univ. dr. Andreea Baltaretu - prodecan al Facultatii de Management Turistic si Cultural, Tatiana Holerga - referent relații externe, studenta Andreea Arcan însoțite de alți membrii din echipa coordonatoare.

Biblioteca românească din Milano
Via Trebbia 33, Milano, metrou linia galbenă, statia Porta Romana.

Vă așteptăm!

Despre oferta Universitatii Creștine Dimitrie Cantemir mai multe detalii.

Nessun commento:

Posta un commento