La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 21 ottobre 2013

Vizita Ambasadorului la Perugia

Comunicat de presă

Miercuri, 16 octombrie, Ambasadorul României în Italia a efectuat o vizită de lucru la Perugia, având ca obiectiv intensificarea colaborării româno-italiene în plan cultural şi economic, şi concretizarea unei prezenţe româneşti consistente în contextul candidaturii oraşului Perugia la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2019.

Vizita Ambasadorului român s-a desfăşurat la invitaţia şi cu sprijinul preotului Ionuţ Radu, păstor al Parohiei române ortodoxe “Sfântul Sava de la Buzău” din Perugia, totodată iniţiator al mai multor proiecte culturale în colaborare cu autorităţile locale.

Programul vizitei Ambasadorului a inclus întâlniri cu primarul din Perugia, Wladimiro Boccali, consilierul provincial pe teme culturale, sociale şi proiecte europene Donatella Porzi, consilierul regional pe teme culturale Fabrizio Bracco şi directorul fundaţiei Perugia2019, Bruno Bracalente. Au fost abordate aspecte legate de participarea românească la candidatura italiană pentru titlul de Capitală Culturală Europeană şi s-au pus bazele unui schimb de experienţă între Perugia şi România, având în vedere experienţa oraşelor româneşti Sibiu (2007) şi Cluj (2015).

De asemenea, Ambasadorul s-a întâlnit cu Prof. Lidia Costamagna, coordonator în cadrul Universităţii pentru Străini din Perugia, cu care a discutat consolidarea rolului jucat de comunitatea de studenţi români prezenţi la Perugia în construirea unei imagini pozitive a comunităţii româneşti din Regiunea Umbria.

În cadrul unei întâlniri cu directorul aeroportului din Perugia, care a inaugurat recent un zbor low-cost către Bucureşti, a fost discutată importanţa dezvoltării legăturilor aeriene între Umbria şi România, atât pentru stimularea contactelor de afaceri, cât şi pentru apropierea comunităţii româneşti prezente în regiune de ţara de origine.

Vizita s-a încheiat cu întâlnirea Ambasadorului cu membrii comunităţii româneşti, desfăşurată la sediul Parohiei române ortodoxe “Sfântul Sava de la Buzău” din Perugia. Au fost trecute în revistă problemele cu care se confruntă cetăţenii români şi a fost exprimată disponibilitatea Ambasadei de a acorda asistenţă.

Ambasada României în Italia

Nessun commento:

Posta un commento