La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 26 dicembre 2013

Nae Lăzărescu a murit. Actorul Nae Lăzărescu avea 72 de ani

Joi, 19 Decembrie 2013

NAE LĂZĂRESCU A MURIT, informează REALITATEA TV. Renumitul actor de comedie avea 72 de ani şi suferea de mai multe afecţiuni. Lumea teatrului deplânge moartea lui Nae Lăzărescu.

NAE LĂZĂRESCU A MURIT. Marele actor NAE LĂZĂRESCU A MURIT, informează REALITATEA TV. Actorul avea 72 de ani şi grave probleme de sănătate din ultima perioadă l-au forţat să renunţe la actorie.

În ultima perioadă a fost tintuit la pat. Maestrul Nae Lazarescu nu se mai putea deplasa decat cativa pasi, pentru ca obosea foarte repede.

NAE LĂZĂRESCU A MURIT. Arşinel: NAE LĂZĂRESCU a fost un stâlp al teatrului românesc

NAE LĂZĂRESCU A MURIT. Actriţa Stela Popescu a povestit, la Realitatea TV: "L-am văzut acum o lună. A jucat şi în toamnă, şi în luna septembrie, de aproximativ două luni n-a mai jucat. " Actriţa a explicat că şi-l va aminti pe renumitul actor NAE LĂZĂRESCU ca pe "un om care se tinea de şotii, de glume, am atâtea amintiri, era plin de glume si avea o memorie excepţională, aşa că aducea foarte multe în lumea teatrului românesc".

NAE LĂZĂRESCU. Dorel Vişan: NAE LĂZĂRESCU a fost un artist foarte special


NAE LĂZĂRESCU A MURIT. Faimosul actor român s-a nascut pe 8 septembrie 1941. Nae Lăzărescu era cunoscut mai ales pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alaturi de partenerul sau de scena, Vasile Muraru.

Nae Lăzărescu a jucat si in filme, printre care „Grabeste-te incet”, „Santaj”, „Baloane de curcubeu”, „Casatorie cu repetitie” si „Viraj periculos”. De asemenea, a jucat in animatia „Maşini”, i-a dat voce personajului Clang.

NAE LĂZĂRESCU. Vasile Muraru, colegul şi partenerul de scenă al lui Nae Lăzărescu a vorbit, la Realitatea TV, despre trecerea în nefiinţă a acestuia: "Dumnezeu să-l ierte. Vă daţi seama că eu sunt ca şi în familie, aşa că am auzit vestea morţii sale imediat ce s-a întâmplat. Am primit vestea cu mare bucurie, pentru că am înţeles că a pornit spre lumină, că s-a liniştit, s-a dus către Dumnezeu şi că, alături de multe alte talente, este în Ceruri. Discreţia de care a dat el dovadă ca să nu întristeze lumea merită respectată şi acum. Şi-a iubit colegii, teatrul, scena.... Constantin Tănase a fost viaţa lui. Am vorbit ultima oară alaltăieri....am vorbit mai multe", a mai spus Vasile Muraru.

NAE LĂZĂRESCU A MURIT. Trupul neînsufleţit al actorului Nae Lăzărescu va fi depus, vineri la prânz, la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase, a precizat Alexandru Arşinel. NAE LĂZĂRESCU va fi înmormântat sâmbătă.

Nae Lăzărescu spunea în iulie că s-ar putea să fie nevoit să ia o pauză de la actorie, din cauza unor probleme de sănătate. Actorul arăta, într-un interviu, că a făcut stand-up comedy de când s-a născut şi că a vrut neapărat să lucreze la Teatrul "Constantin Tănase".

NAE LĂZĂRESCU A MURIT. Mărturii INEDITE despre o viaţă TUMULTUOASĂ: "Am avut cinci neveste şi după patru divorţuri..."

Corina Chiriac: NAE LĂZĂRESCU a fost un om elegant şi discret

NAE LĂZĂRESCU. Cântăreaţa Corina Chiriac a declarat, pentru MEDIAFAX, că Nae Lăzărescu, care a încetat din viaţă joi dimineaţă, era un om discret şi elegant, afirmând că a fost unul dintre marii actori de comedie ai scenei româneşti.

Întrebată ce a însemnat întâlnirea cu Nae Lăzărescu, Corina Chiriac a declarat pentru MEDIAFAX: "Au fost anii cei mai frumoşi ai carierei mele. (...) L-am întâlnit la spectacole, la emisiuni de televiziune. (...) Nae era discret şi elegant în culise cu actorii", a declarat artista.

"Nae a fost unul dintre marii actori de comedie ai scenei româneşti. (...) Sper ca Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar locurile rămase vacante să fie ocupate de oameni cu devotament precum regretatul Nae Lăzărescu", a mai afirmat aceasta.

NAE LĂZĂRESCU A MURIT. Vasile Muraru: "Am primit vestea cu mare bucurie. S-a liniştit"

NAE LĂZĂRESCU s-a născut pe 8 septembrie 1941, fiind cunoscut în special pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alături de partenerul său de scenă, Vasile Muraru, scrie MEDIAFAX.

În perioada în care era student la ASE, NAE LĂZĂRESCU juca într-un grup de teatru satiric, cu care participa la festivaluri de amatori, apoi a lucrat trei ani la Rapsodia Română, la secţia de estradă.

Ulterior, vreme de aproape 50 de ani, a lucrat la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", unde l-a cunoscut pe Vasile Muraru, iar cupletele interpretate de ei sunt memorabile.

NAE LĂZĂRESCU. Într-un interviu acordat pentru site-ul Teatrului de Revistă,NAE LĂZĂRESCU spunea că a avut mai multe modele în carieră: "Am avut mai multe modele. Atunci Franţa deţinea crema comicilor. Bourvil, Fernandel, mai târziu au apărut Jean Le Trevle şi mulţi alţii. Marcel Sardou, celebru critic de film, spune că cel mai bun film trebuie să îl facă englezii, să îl finanţeze americanii şi să îl vadă francezii".

De asemenea, vorbind despre rolurile în care a jucat, NAE LĂZĂRESCU spunea: "Toate rolurile îmi sunt dragi, bineînţeles că am avut şi "copii nereuşiţi", că nu se poate altfel. Teatrul de revistă este ca un ziar, un ziar vorbit. Textul de revistă durează cel mai puţin, se schimbă împrejurările".

"Genul teatrului de revistă poate părea la prima vedere uşor, dar, dacă este luat în serios, este destul de dificil", mai spunea Nae Lăzărescu în acelaşi interviu.

Despre experienţa cu televiziunea, NAE LĂZĂRESCU spunea că a început să facă spectacole cu ocazia diverselor sărbători. "Ştiu că televiziunea era în Moliere. Acum, la ce să mă duc? La mese rotunde cu capete pătrate?! Toţi ştiu tot. Noi, studenţii, aveam emisiune lunară. Aveam formaţii una mai bună ca alta. La cuplete, pe noi ne acompania la pian Eugen Ciceu. Aveam cântăreţi buni. Era Dan Spătaru, Pompilia Stoian, Anca Agemolu...".

NAE LĂZĂRESCU a jucat şi în filme, printre care "Grăbeşte-te încet", "Şantaj", "Baloane de curcubeu", "Căsătorie cu repetiţie" şi "Viraj periculos". De asemenea, în animaţia "Maşini", i-a dat voce personajului Clang.

Sursa: REALITATEA.NET

Nessun commento:

Posta un commento