La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 2 febbraio 2014

Marioara Murarescu a murit, la 66 de ani, după o lungă suferinţă

PUBLICAT
Vineri, 31 Ianuarie 2014

MARIOARA MURARESCU a murit, la 66 de ani, după o îndelungată suferinţă. MARIOARA MURARESCU, faimoasa realizatoare de programe folclorice de la postul public de televiziune, printre care emisiunea "TEZAUR FOLCLORIC", a murit joi noapte, 30 ianuarie 2014, potrivit jurnaluldenordvest.ro. MARIOARA MURARESCU era internată de mai bine de şase luni în spital, suferind de cancer.

MARIOARA MURARESCU A MURIT. Faimoasa realizatoare a emisiunii TEZAUR FOLCLORIC, MARIOARA MURARESCU, a încetat din viaţă în noaptea de 30 ianuarie, la vârsta de 66 de ani, după o îndelungată luptă cu cancerul.

Marioara Murărescu se afla internată, după o recidivă a bolii, în spitalul "Dr. Agrippa Ionescu", din Baloteşti – Ilfov.

Marioara Murărescu, confesiuni șocante de pe patul de spital

MARIOARA MURĂRESCU A MURIT. MARIOARA MURĂRESCU s-a născut în familia unui preot, după 18 ani de la căsătoria părinților ei. Despre copilăria ei, rememora: „Bunicul meu cânta la caval și mergea cu oile, era cioban. Pleca dimineața, venea seara, îl vedeam rar, mă lăsa dormind, mă găsea dormind. Dar găseam lângă patul meu, când mă trezeam, o crenguță cu alune, sau fructe de pădure, și știam că a trecut pe-acolo bunicul. Ziua mă jucam cu verișoarele mele, dar eram un copil mai retras."

A urmat Conservatorul din București, fiind o studentă eminentă, însă a trebuit să renunțe la planul de a deveni soprană, după o operație de amigdalită care i-a schimbat vocea. În al patrulea an de studii a fost marcată de profesorii Emilia Comișel și Gheorghe Oprea, care i-au îndreptat pașii spre muzica populară. De la ei a învățat să privească „folclorul ca pe ceva viu, care ne reprezintă, și prin care putem să cunoaștem neamul acesta”.Marioara Murărescu se luptă pentru viaţă. Ultima recidivă a cancerului, DEVASTATOARE

MARIOARA MURĂRESCU A MURIT. MARIOARA MURĂRESCU a debutat în radio. În calitate de realizatoare de televiziune, numele îi este inseparabil de emisiunea Tezaur folcloric, pe care a realizat-o aproape trei decenii pe postul TVR. În timpul comunismului a fost constrânsă, conform propriilor declarații, să facă anumite compromisuri: „Dacă aș fi cedat intenției cenzurii de a-mi politiza emisiunea mi-aș fi pierdut publicul; dacă nu cedam deloc, mi se suspenda emisiunea.”

MARIOARA MURĂRESCU A MURIT. MARIOARA MURĂRESCU a străbătut țara în lung și-n lat, căutând piese originale de folclor, pe care le-a adunat în arhiva folclorică a emisiunii.

MARIOARA MURĂRESCU A MURIT. MARIOARA MURĂRESCU a fost decorată la 14 aprilie 2009 cu Ordinul Steaua României, în grad de Cavaler. În cadrul ceremoniei de la Palatul Cotroceni, președintele Traian Băsescu a declarat: „Este pentru mine o decorare ușoară pentru că nu trebuie să explic. O știu toți românii, știu toți cât vă datorăm pentru răbdarea, tenacitatea cu care ați căutat în tezaurul folclorului românesc. Știm toți câtă bucurie ne-ați adus prin promovarea tradițiilor populare și mai ales prin promovarea unor artiști populari, capabili să pună în valoare piesele din tezaurul folcloric românesc. Permiteți-mi să vă mulțumesc în numele românilor și al meu personal.”

MARIOARA MURĂRESCU A MURIT. MARIOARA MURĂRESCU a fost diagnosticată în 2008 cu cancer de sân, suferind două intervenții chirugicale și mai multe ședințe de chemoterapie. Însă boala a recidivat după o vreme la tiroidă, ceea ce a făcut necesară o altă intervenție chirurgicală. În noiembrie 2012, ea declara că nu mai are motivația să se lupte cu boala, fiind hotărâtă să se bucure de familia ei. Din cauza bolii a trebuit să se pensioneze.

Sursa: REALITATEA

Nessun commento:

Posta un commento