La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate!

domenica 30 marzo 2014

Sportivi români participanţi la Maratonul de la Roma

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 22-24 martie, Ambasadorul Dana Constantinescu şi reprezentanţii Ambasadei i-au încurajat şi i-au felicitat pe sportivii sosiţi din România pentru a participa la Maratonul de la Roma, aflat la cea de-a XX-a ediţie.
Astfel, sâmbătă 22 martie, Ambasadorul a fost prezent la Palazzo dei Congressi din EUR, unde a avut loc înregistrarea sportivilor şi ridicarea numerelor de competiţie. Aici a avut loc o primă întâlnire cu grupul de sportivi sosiţi din România, cărora le-a mulţumit pentru prezenţa la Roma şi i-a încurajat în perspectiva competiţiei. Grupul de sportivi sosiţi din România a depăşit 100 de persoane, aflându-se în topul primelor 10 state reprezentate la acest maraton.
Duminică, 23 martie, un reprezentant al Ambasadei împreună cu membri ai comunităţii româneşti i-au încurajat pe maratoniştii români şi au alergat în semn de solidaritate în cadrul cursei de 5 km.
Printre sportivii cei mai vizibili s-a numărat şi Ilie Roşu, sosit din Vrancea, care a alergat întregul traseu al maratonului purtând steagul României şi cel al Italiei. Mai multe informaţii despre activitatea sportivă dedicată României se găseşte pe blogul www.ilierosu.ro .
Luni, 24 martie, o parte din sportivii care au încheiat cursa de 42,195 km au fost primiţi la sediul Ambasadei şi felicitaţi pentru demersul lor.

Ambasada României în Italia

Nessun commento:

Posta un commento