La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 10 marzo 2014

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor a Parlamentului României, în vizită oficială în Italia

Vă informăm că, în zilele de 13-14 martie, domnul Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor a Parlamentului României, se va afla într-o vizită oficială în Italia, pentru a participa la conferinţa internaţională “Valorile Europei”, organizată de Camera Deputaţilor a Parlamentului italian.

Alături de domnul Zgonea, vor mai fi prezenţi la Roma senatorul Liviu Marian Pop, preşedintele Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială, senatorul Nelu Tătaru, secretarul Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi, consilierul pentru afaceri europene Cezar Dan Chiobaşu, doamna deputat Ana Brichall, secretar al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputatilor, domnul Eugen Constantin, consilier la Cancelaria Presedintelui Camerei Deputatilor, doamna Oana Tataru, sef birou in cadrul Directiei Generale Afaceri Externe a Camerei Deputatilor.

Cu ocazia vizitei la Roma, va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti şi cu presa de limbă română din Italia, la sediul Academiei României din Roma (piazza Jose de San Martin nr. 1), în seara zilei de vineri, 14 martie, la orele 18.30.

Ovidiu PUFU
Secondo Segretario, Affari Politici/ Affari Stampa
Ambasada României în Italia
Via Nicolò Tartaglia, 36
00197 ROMA
roma.mae.ro

Nessun commento:

Posta un commento