La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 30 marzo 2014

Vizita Ambasadorului Dana Constantinescu la Napoli

Comunicat de presă

În perioada 25-26 martie, Ambasadorul Dana Constantinescu a efectuat o vizită la Napoli pentru a participa la Forumul economic ROMANIA - O NOUĂ OPORTUNITATE A AGRICULTURII EUROPENE, organizat împreună cu Consulatul Onorific al României la Napoli şi cu patronatele Confagricultura Campania şi Unioncamere Campania.
Forumul s-a axat pe oportunitățile de investiții din România, şi s-a bucurat de prezența a numeroase persoane (peste 150 de reprezentanți de societăți comerciale din sudul Italiei) interesate în deschiderea de noi piețe pentru produse de excelență italiene și de a profita de noile oportunități de investiții pentru diversificarea producției. Potrivit consilierului economic al Ambasadei României în Italia, iniţiativa a oferit "o oportunitate, aceea de a prezenta România în adevăratul său sens, o piață în plină expansiune, o țară care are perspective foarte bune de dezvoltare. Există un interes major pentru produsele italiene și multe dintre societățile deschise de către italieni în România au demonstrat oportunitățile de investiții în acest domeniu care reprezintă un motor al economiei românești, în plină ascensiune. "
În cadrul vizitei la Napoli, Ambasadorul a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale italiene, la care a fost însoţită de Gilda Pacifico, Consulul Onorific al României la Napoli şi de consilierul economic al Ambasadei. Dana Constantinescu s-a întâlnit cu Francesco Antonio Musolino, prefectul de Napoli, Guido Trombetti, vice-preşedinte al Regiunii Campania, Luigi de Magistris, primarul oraşului Napoli. Împreună cu aceştia au fost analizate posibilităţile de colaborare în domeniul economic şi cultural, dar şi în ceea ce priveşte fructificarea prezenţei româneşti în regiune. Împreună cu primarul din Napoli a fost discutată posibilitatea realizării unui proiect de înfrăţire cu un oraş din România.
Ambasada României în Italia adresează mulţumiri Consulatului Onorific al României de la Napoli, Confagricoltura Campania, Camerei de Comerț Italiene pentru România și Confindustria România dar, mai ales, organizatorilor, CTC Consulting pentru implicarea și cooperarea lor în organizarea acestui eveniment care, avînd în vedere perioada de criză traversată, oferă posibilitatea producătorilor ambelor țări de noi piețe de desfacere pentru produse şi pentru consolidarea afacerilor.

Ambasada României în Italia

Nessun commento:

Posta un commento