La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 5 maggio 2014

La editura Rediviva din Milano a aparut in limba italiana: "Romania. Marturii din inchisorile comuniste‏

Recent editura Rediviva din Milano a publicat volumul: "Catacombele României. Mărturii din inchisorile comuniste (1945-1964) - Le catacombe della Romania. Testimonianze dalle carceri comuniste".

Volumul aparut in colectia Memorie, doreste sa ofere publicului cititor italian, fragmente recente din istoria Romaniei - represiunea comunista din timpul dictaturii comuniste si marturiile unor personalitati care au suferit s-au au murit in temnitele comuniste.

Documentare: Claudia Bolboceanu, Lorena Curiman, Mirea Tingire

editie ingrijita de Violeta P. Popescu

promo video: Alina Năstasă

Volumul (insotit de prezentarea video) va fi prezentat in cadrul Salonului International de Carte de la Torino duminica 11 mai 2014, in cadrul Standului de carte al României.

PROMO VIDEO


Nessun commento:

Posta un commento