La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 15 giugno 2014

Monede importante din perioada dacică au fost recuperate din Italia

PUBLICAT Luni, 2 Iunie 2014

Un important tezaur monetar dacic din timpul regelui Koson s-a întors în patrimoniul României. Autorităţile au reuşit să-l recupereze tocmai din Italia. Monedele fuseseră furate din situri arheologice şi vândute unei case de licitaţii italiene. Ele a fost recuperate fără ca România să plătească despăgubiri.

Cele 27 de monede au fost bătute între anii 44 şi 29 înainte de Hristos.

Monedele au ajuns la o casă de licitaţii din Italia cu acte false. Făptăşii nu au fost prinşi deşi autorităţile din România spun că ştiu cum acţionează aceştia.

Recuperarea monedelor din tezaur nu a fost finalizată.
Un număr de 9 monede mai lipsesc acum din întreg tezaurul însă autorităţile spun că le vor recuăpera şi pe acelea în curând. Tezaurul de 36 de monede de aur dacice este căutat de autorităţile din România de mai bine de 10 ani.

Pe piaţa neagră o astfel de monedă costă 1.500 de euro. Specialiştii spun însă că valoarea reală este mult mai mare. Repatrierea monedelor dacice vine la doar câteva luni după ce alte 138 de monede au fost găsite de mai mulţi copii, în satul Ocolişul Mare, din judeţul Hunedoara.

Sursa: REALITATEA.NET

Nessun commento:

Posta un commento