La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate!

domenica 29 giugno 2014

Pe scurt...

Pe 14 iunie la Castelbuono (PA), Club Rotary Parco delle Madonie a donat texte în limbă română bibliotecii comunale, punându-le la dispoziția întregii comunități, române și italiene.
Citește știrea pe Castelbuono.org .


Un român de 34 ani din Palma di Montechiaro (AG), Daniel Roșu, a fost găsit mort sâmbătă dimineață 14 iunie în mașina sa Mercedes Cl. A, dat dispărut de soție de vineri după-amiază. Corpul bărbatului nu prezintă semne de violență. Autopsia va indica motivul decesului.
Citește știrea pe AgrigentoWeb .Un muncitor român de 40 de ani a căzut de la câțiva metri în timp ce lucra la un zid: este în stare gravă. Accidentul a avut loc vineri 14 iunie după-amiază în zona Muoio la Agropoli (SA). Victima a fost transportată în eliambulanta la spitalul di Nocera Inferiore, unde este încă în stare critică prezentând leziuni grave.
Citește știrea pe Giornale del Cilento .


Un român de 51 ani s-a accidentat grav la locul de muncă la firma metalmecanică 2VI Srl din Roncà (VR). În tura de dimineață din 10 iunie, în timp ce lucra la presa mecanică și-a prins mâna zdrobindu-și-o. Dus de urgență cu elicopterul la spitalul din Borgo Trento, a fost supus unei delicate intervenții chirurgicale pentru a-i uni artul amputat, cu un timp de reuperare de 90 zile.
Citește știrea pe Veronasera .


Un român de 45 ani a fost lovit de o mașină, care nu s-a oprit, în timp ce mergea pe marginea străzii Ispica-Pozzallo. Accidentul a avut loc în seară de 8 iunie la aproximativ oră 22. Românul va rămâne internat în spitalul Maggiore din Modica (RG) timp de 10 zile.
Citește știrea pe Quotidiano di Ragusa .


Un ciclist român de 24 ani a fost lovit de o BMW în dimineața de 10 iunie în Fossignano, Aprilia și se află internat în stare gravă în Clinica Città di Aprilia. La locul accidentului a intervenit poliția pentru constatările cazului.
Citește știrea pe H24Notizie .


Un român de 21 ani a fost rănit în dimineața din 10 iunie de un balon de apă aruncat de la o fereastră a liceului Nautic di Cagliari pe mașina sa Peugeot în mers. Impactul violent a produs spargerea un geam lateral, accidentând ușor șoferul. Gluma studenților ar fi putut avea consecințe mult mai grave.
Citește știrea pe L'Unione Sarda .


Un român de 26 ani a fost internat în seara de 9 iunie cu răni prin înjunghiere la picioare și la cap. Nu este în pericol de viață. Poliția din Montesilvano (PE) investighează.
Citește știrea pe Agi.it .


O tânără româncă din Baiano (AV), după o ceartă cu prietenul său pe 14 iunie, s-a rănit înjunghiindu-se la gât. Salvată de prietenul său și transportată urgent la spitalul di Nola, a prezentat răni vindecabile în 15 zile.
Citește știrea pe Irpinia24 .


Funcționar public italian de 60 de ani din Zeme (PV) își ia concediu medical de la locul de muncă pentru a însoți o prostituată româncă pe stradă.
Urmărit și oprit de poliție pe 4 iunie, după două luni de anchetă, bărbatul a fost denunțat pentru complicitate în prostituție și fraudă agravată împotriva statului.
Citește știrea pe La Provincia Pavese .

Nessun commento:

Posta un commento