La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate!

domenica 6 luglio 2014

Expoziţie fotografică itinerantă despre România la Castel Sforzesco din Vigevano, lângă Milano‏


Joi 10 iulie 2014, orele 17:30, Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Milano inaugurează în prestigioasa Sala degli Affreschi a Castelului Sforzesco din Vigevano expoziţia fotografică itinerantă “Romania, immagini dall’anima al sogno”.

Evenimentul organizat cu sprijinul asociaţiilor româneşti din regiunile Lombardia şi Piemonte, beneficiază de patronajul Primăriei din Vigevano.

Expoziţia, care cuprinde un set de 32 de fotografii de Corneliu-Tudor Manolache, aparţine Parohiei Ortodoxe Române din Perugia, oraş care a găzduit-o pentru prima dată în cadrul Aeroportului Perugia-Assisi, fiind urmat de Verona şi Bergamo.

După popasul la Vigevano, expoziţia îşi va continua itinerariul la aeroporturile din Genova, Cuneo, Torino, Bologna, precum şi în alte oraşe italiene.

Ideea organizării expoziţiei itinerante s-a născut din dorinţa de a face cunoscut italienilor şi străinilor care vizitează Italia destinaţiile turistice autentice ale României, dar şi din dorinţa de a stimula mândria de a fi român în rândul comunităţilor româneşti prezente în Italia.

La ceremonia de inaugurare din 10 iulie vor fi prezenţi Consulul General al României la Milano George Bologan, ataşatul de presă al Ambasadei României în Italia Ovidiu Pufu şi primarul din Vigevano Andrea Sala.

Ambasada României în Italia

Nessun commento:

Posta un commento