La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 31 luglio 2014

La 1 august intră în vigoare convenția privind protecția femeilor față de orice fel de violență

Odată cu intrarea în vigoare, la 1 august, a Convenției privind prevenirea și lupta împotriva violenței față de femei și a violenței domestice, Europa joacă un rol de motor în protecția drepturilor femeilor în lume, apreciază Consiliul Europei într-un comunicat difuzat joi.

 Documentul, intitulat ''Convenția de la Istanbul'', deoarece el a fost deschis spre semnare în urmă cu trei ani în orașul din Turcia, obligă statele care l-au ratificat să ia măsuri specifice pentru lupta împotriva tuturor formelor de violență față de femei, indiferent că e vorba de hărțuire (îndeosebi sexuală), de violență domestică, de mariaj forțat sau de mutilări genitale feminine.

 ''Toate statele trebuie să acționeze acum pentru a ameliora viața a numeroase femei și fete'', a declarat Thorbjorn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei într-un mesaj video, ce vizează încurajarea statelor membre care n-au semnat încă documentul să-l semneze și să-l ratifice.

 ''Unul dintre punctele forte ale Convenției — deschisă tuturor țărilor — constă în crearea unui grup independent de experți care va întocmi rapoarte despre respectarea normelor sale de către state'', subliniază secretarul general al CoE.

 Potrivit unor recente analize, legi și practici în lupta împotriva violenței față de femei în statele membre ale Consiliului Europei, guvernele au adoptat inițiative promițătoare și măsuri care reflectă directivele enunțate în Convenție. Dar această analiză, publicată de Comisia pentru egalitate între femei și bărbați a Consiliului Europei, indică totodată existența unor lacune și insuficiențe.

 Oferind un cadru complet și constrângător din punct de vedere juridic, Convenția va încuraja măsurile de prevenire și de protecție și va trebui să ducă la o creștere a anchetelor, a proceselor și a condamnărilor autorilor violenței.

 Organizațiile neguvernamentale, statele și societatea civilă vor marca intrarea în vigoare a Convenției pe 19 septembrie la Roma, în cadrul unei conferințe internaționale organizate de Consiliul Europei, Ministerul italian de Externe și Camera Deputaților a Parlamentului Italiei.
 (Angela Sârbu)

 Sursa:AGERPRES

Nessun commento:

Posta un commento