La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 27 luglio 2014

Români trataţi ca sclavii în Italia. Au fost au fost înşelaţi de un angajator găsit pe Internet

PUBLICAT Sâmbătă, 26 Iulie 2014

Români sechestraţi în Italia. Este povestea a trei tineri din Tecuci, judeţul Galaţi, care au căzut în plasa unei firme angajatoare de pe internet. Aceştia ar fi trebuit să lucreze la cules de roşii pe 1.500 de euro pe lună. Li s-a promis chiar şi cazare şi masă. Ajunşi în Italia, însă, au fost lăsaţi fără telefoane şi buletine şi obligaţi să doarmă într-un grajd. Din fericire, au reuşit să fugă şi au ajuns acasă, însă spun că alte sute de persoane trec prin aceeaşi situaţie.

Trei tineri din Tecuci, judeţul Galaţi, au fost înşelaţi de un angajator găsit pe Internet Trei tineri din Tecuci, judeţul Galaţi, au fost înşelaţi de un angajator găsit pe Internet
Marian are 17 ani şi jumătate şi este din Tecuci. Tânărul a plecat în Italia în speranţa că va reuşi să câştige bani pentru a-şi ajuta mama, care se descurca tot mai greu după decesul tatălui. A luat-o cu el şi pe prietena lui de 19 ani, dar şi pe un prieten de 32 de ani.

"Am gasit anuntul pe mercador in care spunea ca au nevoie de oameni la cules rosii. Ni s-a zis ca avem conditii acolo, unde sa dormim, mancare. Am ajuns acolo si conditii nu avea, stateam in grajduri, nu aveam paturi, perne, nimic. N-aveam voie sa iesim. Si la toaleta daca ieseam venea fata careera acolo supraveghetoarea venea dupa noi. Ne-a spus ca daca incercam sa fugim, oricum o sa fim prinsi ca au mai fost oameni care au fugit de acolo, i-au prins si i-au batut", a povestit Marian Popa.

Cei trei povestesc că după patru zile de chin, fără mâncare, au reuşit să fugă şi au trimis un sms acasă. Femeia a luat legătura cu Centrul Transfrontalier de Conexiune din Galaţi, care a reuşit să-i aducă acasă pe tineri cu ajutorul Asociaţiei Românilor din Florenţa.

"Am luat legatura deja cu presedintele filialei noatre, a centrului transfrontalier de conexiune din roma. Au fost informati carabinierii. Ancheta este deja in curs de desfasurare. Am anuntat ministerul roman de externe. Am discutat personal, stiu ca i s-a pus mailul transmis de noi in atentia domnului ministru corlatean", a spus Cristian Pohrib, preşedinte Centrul Transfrontalier de Conexiune.

Cei trei le-au povestit autorităţilor din ţară că mai sunt acolo sute de români care trec în continuare prin situaţia lor. Sursa: Realitatea

Nessun commento:

Posta un commento