La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 15 novembre 2014

Ari face apel la un "vot responsabil" în Diaspora‏

Asociaţia Românilor din Italia îi invită pe românii din străinătate să voteze cu responsabilitate în turul doi. Dacă în turul 1 a fost vorba de un vot de protest în diaspora, condiţionat de dezorganizarea de la secţiile de votare, acum ar trebui ca votul să fie acordat pentru unul dintre candidaţi, nu contra organizatorilor secţiilor de votare.

Având în vedere conflictele din ultima perioadă din societate pe teme electorale, facem un apel la raţionalitate şi la refuzul violenţei. Au fost deja anunţate mişcări de protest în ziua votului în ţară şi în străinătate, pentru contestarea alegerilor şi divizarea şi mai adâncă a societăţii.

Asociaţia Românilor din Italia face un apel către toate ong-urile, inclusiv biserica, să dea informaţii alegătorilor despre secţiile de votare unde nu sunt cozi. Îi sfătuim pe oameni să meargă dis de dimineaţă la secţia de votare, pentru fluidizarea votului.

Ochii întregii lumi sunt concentraţi pe votul nostru de duminică din diaspora. Să dovedim că suntem un popor responsabil cu instituţii responsabile.

Birou comunicare ARI, 14 noiembrie 2014

Eugen Terteleac, preşedinte ARI

ASOCIATIA ROMANILOR DIN ITALIA
Via Fringuello, N° 50 A, Roma
Tel / Fax 06. 263162
E-mail – info@associazionedeiromeni.it
www.associazionedeiromeni.it

Nessun commento:

Posta un commento