La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 13 novembre 2014

Asociaţia Românilor din Italia cere o înţelegere între instituţiile statului pentru mai multe secţii de votare

Roma, 10 noiembrie 2014 - Asociaţia Românilor din Italia (ARI) consideră inutilă sacrificarea ministrului de Externe Titus Corlăţean în lupta electorală pentru voturile diasporei. Titus Corlăţean poate că a fost un bun ministru de Externe şi poate este nedrept să plătească în acest fel pentru problemele legate de votul din străinătate.

Subiectul votului diasporei a fost confiscat de unul dintre candidaţi, este clar pentru toată lumea. În prezent diaspora este manipulată de forţele politicie din România.

Înfiinţarea de secţii în diaspora este necesară, pentru ca toată lumea să poată vota şi să nu existe motive de contestare şi de anulare a alegerilor.

Cerem un acord urgent între cele mai importante instituţii ale statului - Preşedinţie, Parlament, Guvern, Curtea Constituţională - pentru luarea deciziei de a mări numărul de secţii, care să fie subscris şi de cei doi candidaţi ajunşi în turul doi.

Altfel, avem impresia că cineva cere mai multe secţii de votare ştiind dinainte că legea nu o permite.

Nu este corect ca diaspora să devină paratrăsnetul acestor alegeri. NU suntem responsabili de o situaţie pe care nu am creat-o noi.

ARI reaminteşte că ieri, 9 noiembrie 2014, s-au sărbătorit 25 de ani de la căderea zidului Berlinului, dar în această perioadă politica din România construieşte cărămidă cu cărămidă un zid între românii din România şi diaspora.

Subiectul votului a fost deturnat în interesul exclusiv al unuia dintre candidaţi. Am vrea să vedem aceeaşi solidaritate şi faţă de românii din diaspora care se întorc acasă pentru că au rămas fără loc de muncă în străinătate. Atunci vrem să vedem adevărata solidaritate, nu speculaţiile politice de acum.

Comunicat ARI - Roma, 10 noiembrie 2014

Eugen Terteleac, preşedintele ARI

ASOCIATIA ROMANILOR DIN ITALIA
Via Fringuello, N° 50 A, Roma
Tel / Fax 06. 263162
C.F.07892031001
E-mail – info@associazionedeiromeni.it
www.associazionedeiromeni.it

Nessun commento:

Posta un commento