La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 24 novembre 2014

Romani impotriva romanilor‏

Roma, 19 ianuarie 2014

Romani impotriva romanilor

Asistam in aceste zile la schimbarile istorice la nivel politic din Romania. Cativa dintre noi, romani din Italia, am cerut printr-o scrisoare deschisa celor doi Presedinti ai Romaniei, retragerea de la post a Ambasadoarei Romaniei de la Roma pe motiv ca nu a consultat si nu a facut front comun cu asociatiile romanesti din Italia in demersurile pentru marirea numarului de sectii de vot, nu a solicitat sprijinul asociatiilor si al societatii civile din Italia pentru gestionarea sectiilor de votare, nu a implicat asociatiile pentru a participa cu membri in sectiile de votare, nu a stabilit o rezerva de personal pentru membrii sectiilor de votare, nu a dispus amplasarea de grupuri sanitare in jurul sectiilor de votare, nu a facut din timp demersurile necesare catre primaria Romei pentru anularea restrictiilor de trafic pentru cetatenii romani. A chemat fortele de ordine (politia si carabinierii) ca sa inabuseasca si sa intimideze manifestatiile de protest pasnic ale alegatorilor romani.

SCRISOARE CATRE CEI DOI PRESEDINTI AI ROMANIEI: "CEREM DEMITEREA AMBASADOAREI ROMANIEI IN ITALIA, DANA CONSTANTINESCU"

In urma acestor actiuni, Ambasadoarea Romaniei de la Roma, dna Dana Constantinescu trebuie acuzata de urmatoarele: ingradirea dreptului la vot a romanilor din Roma si din alte orase, deteriorarea grava a imaginii Romaniei si a romanilor din Italia, neindeplinirea sarcinilor care ii revin in calitate de Ambasador, daune fizice suportate de romanii batuti de catre politie si alte acuzatii la fel de grave.

Odata cu protestul prin care un grup de asociatii cer retragerea de la post a Ambasadoarei Constantinescu, s-a format un zid de asociatii in jurul acesteia

ROMANII DIN ITALIA SOLIDARI CU AMBASADOAREA ROMANIEI

Intrebari catre organizatiile care sustin nevinovatia Ambasadoarei:

De ce parte sunteti? Sunteti de partea romanilor umiliti sau de partea celor care au umilit romanii din Italia? Reprezentati interesele romanilor din Italia sau a celor care batjocoresc romanii din Italia?

Sprijiniti un reprezentant institutional care in mod normal ar trebui sa raspunda pentru tot ce a facut si ce nu a facut pentru bunul mers al alegerilor prezidentiale pe teritoriul Italiei?

Dragi colegi care sustineti nevinovatia Ambasadoarei, vreau sa reflectam impreuna si despre alte probleme a caror rezolvare depinde si de seful Ambasadei.

Dragi colegi care ati facut zid in jurul Ambasadoarei si sustineti nevinovatia acesteia pentru cele mai sus prezentate, va propun sa organizam doua petitii in paralel prin care comunitatea romanilor din Italia sa hotarasca.

Prima petitie: supunem opiniei publice motivele pentru care trebuie retrasa Ambasadoarea de la post.

A doua petitie: supunem opiniei publice motivele mentinerii Ambasadoarei la post.

Eugen Terteleac, presedinte ARI

ASOCIATIA ROMANILOR DIN ITALIA
Via Fringuello, N° 50 A, Roma
Tel / Fax 06. 263162
C.F.07892031001
E-mail – info@associazionedeiromeni.it

Nessun commento:

Posta un commento