La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 21 marzo 2015

Asociaţia Românilor din Italia (ARI) continuă campania de ajutorare a familiilor nevoiașe din Vrancea‏

Roma, 17 martie 2015

Asociaţia Românilor din Italia (ARI) continuă campania de ajutorare a familiilor nevoiașe din Vrancea. De această dată, ARI împreună cu partenerii săi a organizat cea de-a douăsprezecea misiune umanitară adresată copiilor și adulților din localitățile Urechești și Popești, din județul Vrancea.

Președintele ARI, Eugen Terteleac a profitat de ocazie pentru a adresa un îndemn tututor românilor: ”Rog românii de pretutindeni să fie deschiși acestui tip de acțiuni. Îi invităm pe toţi cei care pot sprijini astfel de misiuni umanitare să contribuie, după posibilităţi deoarece multe persoane au nevoie de ajutorul nostru. Gestul de absolută împlinire sufletească este acela de a dărui, indiferent dacă vorbim de lucruri materiale sau spirituale. Nimic nu se compară cu zâmbetul sau îmbrățișarea primită de la un copilaș în schimbul darului oferit. Vă îndemnăm să faceți și dumneavoastră astfel de gesturi, dăruiți oricât de puțin și veți rămâne surprinși de emoția trăită.”

Toate ajutoarele au fost strânse în Italia de către voluntarii Asociației Românilor din Italia, de la membrii ARI și de la alți parteneri italieni. Totodată toate aceste bunuri au fost verificate de voluntarii ARI în ideea de a dărui copiilor din România bunuri de calitate.

”Dacă vom reuși prin acțiunilor noastre, să sădim această dorință de a face voluntariat și să convingem și alte persoane să facă asemenea gesturi, astfel de comunicate de presă nu vor mai exista. Nu vrem să ne promovăm activitatea, însă ne dorim să fim un exemplu de urmat și pentru alte organizații din Italia și din alte țări. Chiar mai mult, vreau să vă spun ca asociația noastră este deschisă colaborării cu alte organizații, interesate să sprijine persoanele nevoiașe atât din Romania cât și din Italia. De douăsprezece ori, în decursul ultimilor ani, Asociația Românilor din Italia a reușit să bucure mii de copii din România și va continua să facă acest lucru. Următorea misiune umanitară este programată în perioada iunie-iulie 2015, însă deocamdată dorim să mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei campanii în mod special: doamnei Monica Petrica și magazinului românesc LA STRADA, doamnei Silvia Dănilă - partener CCIRO Italia, domnului Valentin Manolescu - AutoVip, mulțumim Dacia tv și CCIRO Italia. Nu în ultimul rând, aș vrea să mulțumesc celor doi primari, domnului Nistor Bratosin din comuna Urechești și domnului Nicolae Ciocănel din comuna Popești pentru entuziasmul cu care au sprijinit acțiunea asociației noastre.” a adăugat peședintele ARI, Eugen Terteleac.

Video


Biroul de presă ARI

ASSOCIAZIONE DEI ROMENI IN ITALIA
Via Fringuello, N° 50 A, Roma
Tel / Fax (+39) 06. 263162
E-mail – info@associazionedeiromeni.it

Nessun commento:

Posta un commento