La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 11 aprile 2015

Lavinia Şandru, membru de onoare al Asociaţiei Românilor din Italia: "Este vocea diasporei la Bucureşti!"‏


Roma, 8 aprilie 2015

Lavinia Şandru, membru de onoare al Asociaţiei Românilor din Italia: "Este vocea diasporei la Bucureşti!"

Lavinia Şandru a devenit membru de onoare al Asociaţiei Românilor din Italia, alăturându-se astfel galeriei de personalităţi care au primit de-a lungul anilor acest titlu, între care Karol Wojtyła şi Joseph Ratzinger, Gianni Alemanno, Flavio Tosi sau Ion Iliescu.

Diploma de membru de onoare i-a fost înmânată Laviniei Şandru de preşedintele ARI, Eugen Terteleac, în cadrul emisiunii "Români pentru Români" de la Dacia TV de duminică, 5 aprilie.
În emisiune a fost făcută o trecere în revistă a activităţilor şi proiectelor susţinute în Italia şi în diaspora de realizatorul TV Lavinia Şandru.

"Ne cunoaştem din 1997. Încă de atunci a avut rolul de corespondent de război al nostru, al diasporei. Când am început mai multe bătălii pentru drepturile noastre.", a amintit Eugen Terteleac.

Au fost reamintite proiectele ARI la care a participat Lavinia Şandru, în special Festivalul Callatis şi simpozionul românilor de pretutindeni, proiecte la care Lavinia Şandru a participat trup şi suflet.

"În special vreau să amintesc Festivalul Callatis de la Roma din 2011, când primarul de atunci al Romei, Gianni Alemanno ne-a dat cheile oraşului, şi permisiunea să organizăm evenimente în toate pieţele simbolice din Roma.

Tot atunci s-au pus bazele Consiliului de Cooperare al Românilor de Pretutindeni, care s-a dorit iniţial a fi Guvernul României din exil. Astăzi statul român nu reuşeşte să facă ce am facut noi în 2011, o mână de oameni, fără finanţare, chiar cu boicoturi din partea statului român.

Datorită acestor acţiuni, am hotărât în unanimitate să îţi înmânăm titlul de membru de onoare al Asociaţiei Românilor din Italia. Avem în acest an două evenimente importante ale diasporei, convocarea Congresului Românilor de Pretutindeni la Parlament şi organizarea Consiliului Consultativ al diasporei, la Preşedinţie. Organizatorii sunt netransparenţi şi nu vor să consulte Diaspora. Războiul pentru afirmarea drepturilor noastre continuă şi avem nevoie să rămâi aceeaşi voce a diasporei la Bucureşti", a mai spus preşedintele ARI.

Eugen Terteleac, Preşedinte ARI
Comunicat ARI - 8 aprilie 2015

ASSOCIAZIONE DEI ROMENI IN ITALIA
Via Fringuello, N° 50 A, Roma
Tel / Fax (+39) 06. 263162
E-mail – info@associazionedeiromeni.it

Nessun commento:

Posta un commento