La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 9 settembre 2015

Incepand cu 8 septembrie 2015 românii din Bari au un nou consulat


Marti ,8 septembrie ,președintele României Klaus Iohannis a semnat decretele privind înființarea a trei noi consulate pentru românii aflati in strainatate.

 Conform comunicatului de presa publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale , cele trei noi consulate generale ale României vor funcţiona la Bari în Republica Italiană , la Stuttgart în Republica Federală Germania şi la Manchester în Regatul Unit al Marii Britanii.

 Astfel ,prin  recentele decrete ,noul consulat înființat la Bari va contribui la acordarea de asistență consulară românilor stabiliți în regiunile din sudul Italiei.

Nessun commento:

Posta un commento