La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 5 ottobre 2015

Președintele CCIRO Italia, premiu de excelență la Primul Congres de Diplomație Bilaterală‏


Roma, 2 octombrie 2015 - Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României în Italia (CCIRO Italia) a primit o distincție în cadrul Primului Congres de Diplomaţie Economică Bilaterală al Uniunii Internaţionale a Camerelor Bilaterale de Comerţ şi Industrie (IUBCCI), desfășurat în 30 septembrie 2015 la Palatul Parlamentului din București. Eugen Terteleac a primit Premiul de Excelență pentru „eforturi deosebite pentru dezvoltarea diplomației economice” (EXCELLENCY AWARD for outstanding eforts to develop economic diplomacy).

Congresul a marcat deschiderea oficială a activităţii, la nivel internaţional, a acestei organizații și s-a bucurat de participarea unor lideri politici şi a unor importanţi oameni de afaceri.

International Union of Bilateral Chambers of Commerce and Industry (IUBCCI) a fost înființată în Statele Unite ale Americii și reunește întregul sistem al camerelor de comerț bilaterale, precum și Uniunile și Federațiile acestora sau Joint Business Councils, având ca misiune promovarea comerțului internațional și a investițiilor bilaterale, a diplomației economice bilaterale și crearea unei mentalități unitare din această perspectivă.

Totodata, în cadrul evenimentului, Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România (UCCBR) a sărbătorit împlinirea a 20 de ani de activitate. Având în vedere că paternitatea ideii de înființare a IUBCCI a aparținut Prof. univ. dr. Nasty Vladoiu, Președintele UCCBR, ales de asemenea și Chairman al IUBCCI, s-a considerat de bun augur organizarea celor două evenimente împreună.

Organizatorii s-au bucurat de prezența reprezentanților a peste 45 de ambasade, înalte oficialități autohtone și internaționale, precum și numeroși reprezentanți ai camerelor de comerț bilaterale din întreaga lume, între care și Eugen Terteleac, președintele CCIRO Italia și în același timp președintele Camerei bilaterale a României în Italia. Au fost citite de asemenea mesajele de apreciere ale Secretarului de Stat al SUA, John Kerry și al Premierului României, Victor Ponta.

Din prezidiul Congresului au făcut parte Tamar Samash - Ambasadorul Israelului, Teofil Bauer - Ambasadorul Ucrainei, Ilia Giorgadze - Ambasadorul Giorgiei, Osman Koray Ertas - Ambasadorul Turciei, Jose Iacobescu - Deputy Chairman al IUBCCI și Prof. univ. dr. Nasty Vladoiu - Chairman al IUBCCI.

În cadrul evenimentului au fost oferite decorații din partea boardului director al IUBCCI unor înalte oficialități, ambasadori, precum și altor personalități naționale și internaționale.

Biroul de comunicare CCIRO Italia

Nessun commento:

Posta un commento