La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 22 dicembre 2015

Asociaţia Românilor din Italia a distribuit ajutoare la Cetate, la reşedinţa lui Mircea Dinescu‏

 ROMA, 17 decembrie 2015 - Momente emoţionante înainte de sărbători pentru 70 de copii nevoiaşi şi tot atâţia adulţi. A treia acţiune umanitară organizată de Asociaţia Românilor din Italia (ARI) în 2015 s-a desfăşurat miercuri, 16 decembrie, în localitatea Cetate de lângă Craiova. Îmbrăcăminte, jucării şi rechizite şcolare au ajuns la copii şi adulţi reuniţi la reşedinţa lui Mircea Dinescu de la Cetate.

Ajutoarele au fost distribuite de preşedintele ARI, Eugen Terteleac, care a declarat: "A fost emoţionant că toţi copiii şi-au ales singuri lucrurile, ştiau exact de ce au nevoie. Cei care aveau nevoie de hăinuţe, au ales hăinuţe. Cei atraşi de jucării au fost foarte exigenţi şi au verificat inclusiv dacă jucăriile electronice au baterii. Cei mai silitori mergeau către rechizite şcolare. Copiii au venit de la grădiniţa locală, însoţiţi de educatoare, la reşedinţa lui Mircea Dinescu, căruia îi mulţumim pentru implicare, nu doar pentru găzduire, ci şi pentru faptul că a mobilizat întreaga comunitate."

La Cetate a fost distribuită o jumătate de camion de ajutoare, cealaltă jumătate va fi distribuită în Moldova tot acum, în preajma sărbătorilor. La acţiune nu a participat niciun administrator local sau politician, pentru a evita publicitatea electorală. Costurile de transport au fost asigurate de supermaketul "La Strada" din Roma.

"Anul acesta am reuşit să aducem un zâmbet la peste 500 de copii şi la tot atâţia adulţi, prin cele trei acţiuni umanitare organizate. Celelalte două au avut loc în primăvară, în judeţul Vrancea, la Popeşti şi Urecheşti. Aceste acţiuni vor continua şi în 2016 şi ne propunem să ajutăm cel puţin un număr dublu de copii şi adulţi. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în această campanie.", a mai declarat preşedintele ARI.

ASOCIATIA ROMANILOR DIN ITALIA
Via Fringuello, N° 50 A, Roma Tel. 0039 06. 263162
E-mail – info@associazionedeiromeni.it

Nessun commento:

Posta un commento