La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate!

giovedì 11 febbraio 2016

Omagiu Constantin Brâncuşi

Comunicato stampa

Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia va organiza, pe data de 19 februarie o serie de evenimente ocazionate de împlinirea a 140 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși: proiecția documentarului „Brâncuși", în regia lui Cornel Mihalache și prezentarea unei prelegeri, dedicată vieții și operei artistului, susținută de Prof. univ. dr. Aurel Chiriac, istoric de artă, director al Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea.

 Aurel Chiriac este director general al Muzeului Ţării Crişurilor, cercetător ştiinţific I, profesor universitar la Universitatea din Oradea şi la Universitatea de Vest din Timişoara. Este autorul a numeroase volume și studii de istoria artei privitoare la pictura de cult din nord-vestul României (sec. XIV-XIX), obiecte de cult, meşteşugurile ţărăneşti din Bihor, arhitectura din nord-vestul României între secolele XII-XIX, precum și de arta plastică contemporană.

Nessun commento:

Posta un commento