La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 4 aprile 2016

Ajutor de sute de euro pentru românii din Italia. Detalii despre decizia aprobată de administraţia de la Roma

ECONOMIE
Autor: Daniel Teodoreanu | sâmbătă, 05 martie 2016

Veste foarte importantă pentru românii din Italia.

Conform info-diaspora.com, cei care își pierd locul de muncă pot beneficia de un ajutor de 600 de euro pe lună, timp de doi ani.

”Măsuri de incluziune activă şi de sprijin de venit”. Aşa se numeşte paechetul de legi aprobat săptămâna trecută de consiliile regionale din Italia.

Ajutoarele pot fi solicitate şi de cetăţenii italieni care au o situaţie materială deficitară sau care nu au loc de muncă.

Procedura în care vor putea fi ceruţi banii nu a fost încă stabilită la nivel local.

Fonte: Evz.ro

Nessun commento:

Posta un commento