La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 30 aprile 2016

Asociaţia Românilor din Italia a distribuit ajutoare în localitatea Boteni - Argeş‏


ROMA, 27 aprilie 2016 - Asociaţia Românilor din Italia (ARI) în colaborare cu Asociaţia Salvamamme au organizat vineri, 22 aprilie în localitatea Boteni din judeţul Argeş o distribuţie de ajutoare (haine şi jucării) pentru adulţi şi copii. Peste 80 de familii din localitate, convocate de primarul comunei Boteni, Leau Vasile, au primit cu bucurie înainte de Sărbătorile Pascale aceste bunuri.

ARI a ales localitatea Boteni, datorită unei excelente colaborări cu interpreta de muzică populară, Cristina Turcu-Preda, aceasta fiind şi cetăţean de onoare al comunei Boteni.
“Pentru mine este un sentiment de mare împlinire sufletească. Mulţumesc voluntarilor ARI şi supermaketului "La Strada" din Roma pentru suportul acordat transportului acestor bunuri şi totodată mulţumesc Asociaţiei Salvamamme pentru colaborare şi sprijin” a declarat preşedintele ARI, Eugen Terteleac.

Primarul comunei Boteni, Leau Vasile, mulţumeşte tuturor celor care s-au implicat în această acţiune. “Vă aştept dragi români din Italia, să vizitaţi localitatea Boteni, unde o să descoperiţi frumuseţi ale naturii şi oportunităţi pentru investiţii în industria turismului, pensiuni, hoteluri, etc.” a declarat primarul Leau Vasile.

“Mă bucur de o bună colaborare cu Asociaţia Românilor din Italia. Chiar dacă nu am putut participa, sunt mulţumită de rezultatul acestei acţiuni şi îmi doresc să particip fizic la una din acţiunile pe care le va organiza ARI în România pe parcursul acestui an” a declarat preşedintele Asociaţiei Salvamamme, Grazia Passeri.

Nessun commento:

Posta un commento