La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 11 aprile 2016

Pianista Dana Ciocârlie în concert la Festivalul “Benjamin Godard nei salotti parigini” din Veneția

Comunicat de presa

Joi, 14 aprilie 2016, începând cu ora 20:00, la Palazzetto Bru-Zane din Veneția va avea loc concertul Godard violonistul - un concert ce face parte din seria evenimentelor organizate în 2016 în cadrul Festivalului "Benjamin Godard în saloanele pariziene" - festival ce se desfășoară în perioada 9 aprilie 2016-15 mai 2016 și este dedicat violonistului, pianistului și compozitorului francez Benjamin Godard (1849-1895). Concertul Godard violonistul, organizat de Palazzetto Bru-Zane - Centrul de Muzică Romantică Franceză din Veneția în parteneriat cu Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, va fi susținut de violonistul Nicolas Dautricourt și de pianista Dana Ciocârlie.

Programul concertului:

Benjamin GODARD
Sonata for Piano and Violin No 1
Sonata No 2 for Solo Violin
Sonata for Piano and Violin No 4

Dana Ciocârlie este una din cele mai cunoscute și talentate pianiste române ale momentului. Formată la școala română de pian, ca alți mari pianiști înaintea ei, precum Dinu Lipatti, Clara Haskil și Radu Lupu, Dana Ciocârlie a studiat, de asemenea, la Paris cu Victoria Melki la Ecole Normale de Musique și și-a încheiat studiile la Conservatorul Național Superior de Muzică, în clasa prof. Dominique Merlet și Georges Pludermacher. Întâlnirea sa cu pianistul german Christian Zacharias s-a dovedit determinată, în special pentru a aprofunda operele pentru pian ale compozitorului Franz Schubert.

Repertoriul Danei Ciocârlie este unul vast, de la Bach și până la compozitorii contemporani. Unii dintre ei i-au dedicat lucrări, precum Edith Canat de Chizy, Karol Beffa, Frédéric Verrières, Jacques Lenot, Helena Winkelman, Laurent Mettraux și Dan Dediu. Experiența și talentul său au fost recompensate cu numeroase premii la concursuri internaționale de prestigiu: premiul II la concursul Robert Schumann din Zwickau (orașul natal al compozitorului); Premiul Special Sandor Vegh la Concursul Geza Anda din Zurich; Premiul Internațional Pro Musicis, Premiul Young Concert Artist European Auditions la Leipzig.

Dana Ciocârlie este profesor la Conservatorul Național de Muzică din Lyon și la Ecole Normale de Musique "Alfred Cortot" din Paris. Începând din 2010, Dana Ciocârlie și-a propus să înregistreze și să prezinte în concert integrala pentru pian a compozitorului Schumann.

Pentru informații: http://www.bru-zane.com/?concerti=godard-violinista&lang=en&lang=it 

Nessun commento:

Posta un commento