La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 28 agosto 2016

Măsuri de sprijin pentru românii răniți și afectați de cutremurul devastator din Italia, în ședința extraordinară de luni a guvernului


Premierul Dacian Cioloș a convocat luni o ședință extraordinară de Guvern care va avea pe agendă și o analiză a măsurilor de sprijin pentru românii răniți și afectați de cutremurul devastator din Italia, precum și pentru familiile acestora. Șeful Executivului este în legătură permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe și cu Misiunea diplomatică a României la Roma, care îi prezintă informări periodice despre situația din Italia.

"Vești triste primim în continuare din Italia, atât cu privire la conaționali ai noștri, cât și la cetățeni italieni. După teribilul seism, am aflat cu profund regret că 11 români și-au pierdut viața și mai mulți sunt răniți sau dați dispăruți. Sunt alături de familiile celor care au pierdut pe cineva drag și le transmit întreaga mea solidaritate și compasiune. Mă gândesc, de asemenea, la cei răniți și la cei care au de suferit din cauza puternicului cutremur.

Le doresc sănătate și puterea să depășească această încercare. Îi asigur că guvernul le va fi alături pentru a-i ajuta să treacă peste această tragedie", este mesajul premierului Dacian Cioloș.

In ședința de luni, la cererea șefului Executivului, ministerele Muncii și Externelor vor prezenta măsurile de sprijin pe care Guvernul le va putea acorda diferitelor categorii de cetățeni români, victime ale acestui cutremur și familiilor acestora.

Menționăm faptul că la solicitarea premierului, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, se află de astăzi 28 august 2016, în centrul Italiei, pentru evaluarea situației la fața locului, urmând să prezinte Guvernului o informare în acest sens.

Amintim, de asemenea, ca luni, 29 august 2016, vor fi repatriate corpurile neînsuflețite a cinci cetățeni români decedați în seismul produs la 24 august a.c.

Cele două transporturi funerare, ale căror costuri au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de Urgență aflat la dispoziția ministerului, vor pleca, în cursul zilei de luni către țară. Totodată, Guvernul are în vedere organizarea unor echipe de sprijin psihologic pentru familiile victimelor decedate.

Sursa:Curierul National

Nessun commento:

Posta un commento